For det er ennå ikke for sent for «Sommerkroppen 2017» skal vi tro Tveit:

– På ingen måte. Det er ikke slik at løpet er kjørt selv om du datt av i februar. Det er fortsatt tid til både å gå ned i vekt samt å få en strammere kropp. Med et nøkternt treningsprogram og noen små justeringer i kostholdet vil alle lett kunne ta av minst et halvt kilo i uka. Legger du opp løpet sammen med en personlig trener og eventuelt en ernæringsfysiolog vil vektreduksjonen kunne bli betydelig større, forklarer Tveit.

Gratis PT-time, kroppsanalyse, foredrag om kosthold og trening 3. og 4. mai. Meld deg på her

– Personlig trener er billigere i lengden

Det er torsdag ettermiddag på Impulse Treningssenter ved Grilstad Marina. I det 1.100 m2 store treningssenteret i Grilstadporten pustes og peses det ved vektene, på tredemøllene og på ergometersyklene.

Noen er her for større biceps, noen for en fastere rumpe mens andre rett og slett ønsker å komme i litt bedre form før sommeren.

Og løsningen for stadig flere trondhjemmere er altså å engasjere en egen personlig trener.

– Stadig flere ser at det ikke bare blir lettere å nå sine mål men også rimeligere i lengden om man engasjerer en PT. Mange blir overrasket når man ser hva man faktisk får igjen for pengene. Vi har hatt flere som har vært «støttemedlem» i flere år men som først nå føler de får valuta for pengene, forklarer Tveit.

Impulse treningssenter  har i dag 10 senter spredt rundt omkring i Trondheim og omegn. Treningskjeden som ble startet i 2003 har det siste året valgt å fokusere stadig mere på det som nasjonalt og internasjonalt er blitt en av de største trendene innen trening og fitness – nemlig personlige trenere.

Personlig kontakt

Tveit har i dag ansvaret for i alt 16 personlige trenere i det som er Midt-Norges største aktør i lavpris segmentet innen trening.

Han forteller at man hos Impulse har valgt å vektlegge de personlige egenskapene vel så mye som den rent faglige kunnskapen.

– Den kanskje viktigste egenskapen hos en PT er solid kunnskap. Men man må også ha glimt i øyet, være omgjengelig og like å omgås mennesker. Det hjelper fint lite om PT’en kan mye om trening og kosthold om man ikke evner å motivere kunden.

Image with visual paralax effect

Gikk ned fra 90 til 53 kilo

For det er nettopp motivasjon, eller mangelen på det, som gjør at mange av oss gir opp etter et par måneders slit ved det lokale treningssenteret.

Lisa-Kristina Kolvik Larsen (28) er personlig trener ved Impulse Treningssenter på Lerkendal. Da hun startet å trene for 12 år siden fikk kun et standard program og ble henvist til apparatene:

– Jeg jobbet hardt for å lese meg opp, og finne kunnskapen som jeg trengte for å lykkes. Jeg gikk ned 40 kg på egen hånd. Det kunne nok gått mye raskere dersom jeg hadde en personlig trener som hjalp meg å nå målene ut fra mine forutsetninger. Jeg mener det er viktig at treningen er lysbetont så vel som effektiv. Når vi liker det vi gjør er det lettere å holde seg i gang, og overvinne den berømmelige dørstokkmila, forklarer den 160 cm høye PT’en som i dag har funnet matchvekten på 53 kilo.

Gratis prøvetime

Tveit forteller at Impulse Treningssenter nå tilbyr gratis prøvetime hos en av kjedens mange PT’er.

– Vi ønsker at flest mulig skal få oppleve de mange fordelene det faktisk er med å ha en personlig trener og at det faktisk ikke er så dyrt som mange tror. Vi gjør ikke dette nødvendigvis for å være «snill» men fordi vi vet at fornøyde kunder er den beste markedsføringen man kan få. På sosiale medier legger ikke folk noe imellom, forteller Tveit.

Eget PT rom

Impulse Treningssenter har i dag et eget PT-rom på Grilstad:  

– Ikke alle ønsker av forskjellige årsaker å trene i fellesarealene. Derfor har vi innredet et eget PT-rom på treningssenteret på Grilstad. Her kan man komme som man er, høre på den musikken man vil og ikke minst få den oppfølging man trenger, forteller Tveit.

Kolvik Larsen forteller at det første man gjør når en kunde ber om en personlig trener er at man i felleskap setter opp mål og legger en treningsplan.

Målsetninger

– Hender det at kunden har urealistiske mål?

– Jo det kan hende, men da er kanskje det viktigste på plass, nemlig motivasjon. Så får vi ta det deretter. Det viktigste er at vi er ærlige med kunden og at vi kan veilede.

Gratis PT-time, kroppsanalyse, foredrag om kosthold og trening 3. og 4. mai. Meld deg på her