Nederst i Nordre ligger Jimis Diner og her finner du dedikerte folk som legger sjela si i å skape den ekte, «homestyle» amerikanske diner-feelingen. Det er her du får ekte amerikansk pizza med tykk, sprø bunn og raus og smakfull topping, himmelske milshakes og en burger som er blant byens beste

Jonas Nåvik, mesterkokken bak Fagn, som tok den første Michelin-stjerna til Trondheim har det siste året vært dypt involvert med å løfte Jimis -menyen: Og har du ikke prøvd den enda, bør du sjekke ut burgeren «Chinatown» som kommer med asiatiske smaker, det vil si lime, ingefær, chilli og koriander.

– Det er godt å åpne igjen og se folk komme tilbake, men vi har brukt tida under coronakrisen til å jobbe med menyen. Ikke endret den, men justert litt her og der for å løfte maten enda et hakk, sier daglig leder Stig Riber.

Jimis Diner er resultatet av at den erfarne restauratøren etter 30 år i bransjen, valgte å følge drømmen for å skape plassen som ligger hans hjerte nærmest: I løpet av et års  tid har plassen sjarmert alt fra barnefamilier, pensjonister og studenter til entusiastene som er levende opptatt av amerikansk vintagekultur:

– Hva legger dere i begrepet homestyle food?

– Jimis Diner står for homestyle-food og det betyr at vi lager maten fra bunnen. Skal det bli bra, så må du legge mye kjærlighet i matlaginga. Vi ønsker å gjøre ting skikkelig og sette vårt eget preg på maten. Ta burgeren som eksempel: Den har vi jobbet mye med for å løfte opp på et høyt nivå og har vi inngått et samarbeid med de flinke folkene på Trondheim Slaktehus. De lager et burgerkjøtt det ikke finnes maken til i byen. Her snakker vi om håndplukkede kjøttbiter av høyrygg som er modnet og mørnet før det kvernes. Skikkelig håndverk som alle burgerelskere bør sette tennene sine i. Resultatet er en saftig, mør og litt biffaktig burger med skikkelig kjøttsmak. Burgerbrødet bakes på Byåsen bakeri, helt uten tilsetningstoffer. Og vi lager alle sauser og dressinger fra bunnen her på huset.

– Beste burgeren jeg har smakt

Så langt tyder det på at Jimis homestyle food-filosofi slår bra an hos gjestene. Les bare hva denne fornøyde gjesten skriver på Facebook:

– Homestyle-filosofien innebærer også at du skal kunne gå ut og spise et skikkelig, godt måltid i en folkelig atmosfære uten å føle at de blir ruinert, fastslår Riber.

Image with visual paralax effect

Pizzaen har også vært under lupa i det siste:

– Vi jobber stadig med å løfte smak og kvalitet. Så nå har vi justert både melblanding og hevetid og jobbet frem mer smak i sausen. Men det er det samme som gjelder her: Ingen snarveier. Og det er viktig at osten har høy kvalitet, hos oss brukes det ikke syntetisk jukseost. Det må være ekte vare. Og står det på menyen at pizzaen kommer med biff, så er det modnet flanksteak som har fått en runde i sous vide. Da blir det bra, fastslår Riber.

Sjekk ut Jimis Diner på Instagram

Se dette innlegget på Instagram

God helg fra alle oss på Jimi’s ? Ingen planer for kvelden? Ta turen innom oss da vel! ??

Et innlegg delt av Jimi’s diner (@jimisdinernordre)