Personlig trener Alexander Varjord venter noen meter unna. Marcus stålsetter seg, vender blikket fram, og rykker til.

Men la oss først spole kjapt tilbake til oktober i fjor. Marcus Klöver var en av over 40 søkere som meldte sin interesse da Impulse Treningssenter i samarbeid med trondheim24 søkte etter folk som var motivert for en livsstilsendring. Da var formen hans lite å skryte av. 110 kilo tung og helt blottet for overskudd i hverdagen.

Les mer om trening med PT hos Impulse Treningssenter her

– Rart å tenke på at det har gått et halvår siden jeg begynte her, smiler Klöver sammen med Varjord og Jakob Tveit, PT-ansvarlig ved Impulse Treningssenter.

– Hva har skjedd siden du startet opplegget?

– Hvor skal jeg begynne? Først og fremst har jeg gått ned nesten 20 kilo, men like viktig er at jeg har mye mer energi i dag enn tidligere. Før kunne de minste gjøremål være et skikkelig ork, forklarer han.

Image with visual paralax effect

Marcus fortjener fortjener definitivt en god klapp på skuldra for innsatsen han har lagt ned de siste seks månedene, sier Alexander Varjord.

Personlig trener Alexander Varjord er stolt over framgangen som Klöver har prestert det siste halvåret.

– Han har trent tre økter i uka – to med meg, og en for seg selv, sier Varjord.

42-åringen innrømmer imidlertid at de siste seks månedene ikke bare har vært en dans på roser.

– Det har vært tunge stunder. Perioder da jeg har tenkt at: dette blir for mye for meg på toppen av full jobb og som nybakt pappa. Da har Alexander vært helt avgjørende å ha i ryggen, legger han til.

Det krever innsats

Klöver har prøvd seg i treningstudio et par ganger tidligere i livet, men resultatet har stort sett vært det samme.

– Man starter med stort mot og gode intensjoner, men så blir man innhentet av hverdagen. Det blir lengre og lengre mellom øktene, og til slutt så gir man egentlig bare opp.

– Å ha en personlig trener har vært viktig for deg?

– Uten tvil. Jeg tviler sterkt på at jeg hadde vært der jeg er i dag uten ham, understreker han.

Varjord smiler på den andre siden av bordet.

– Det handler egentlig om å ha en klar plan. Starte i det små, lære treningsteknikk. Sette seg små delmål underveis og skape en rutine. Å innprente en forståelse om at en sunn kropp ikke oppstår over natta, er også viktig. Det krever innsats, påpeker han.

PT-ansvarlig Jakob Tveit, er helt enig.

– En personlig trener er en motivator. Noen som kan pushe på når det butter i mot. Kjøre individuell oppfølging, forklarer han.

PT-ansvarlig hos Impulse Treningssenter, Jakob Tveit.

Lærer også kosthold

Og individuell oppbakking er et helt sentralt begrep.

– Folk som kommer til oss og etterspør personlig trener, har vidt forskjellige behov. Noen har trent litt før mens andre aldri har satt sin fot på et treningsstudio før. Ingen er like. Vår oppgave er å sette opp et treningsopplegg som vi vet at personen har gode forutsetninger for å lykkes med, sier Tveit.

Januar og februar er måneder det gjerne er trangt om plassen på treningssenter. Nå skal nyttårsforsettene realiseres. Etter hvert som det drar seg mot vår blir det langt mer glissent mellom apparatene.

LES MER OM TRENINGSPROSJEKTET HER:

Slik skal Marcus endre livsstil og kvitte seg med overvekten

Hadde ikke trent på årevis – nå raser kiloene av

Start med lyd

– Jeg kjenner igjen den beskrivelsen, smiler Klöver som i tillegg legger sterk vekt på oppfølgingen han har fått av trenerne på Impulse knyttet til kostholdet sitt.

– Jeg er nok langt mer bevisst på hva jeg putter i munnen nå enn tidligere. Jeg la fram en oversikt for Alexander over hva jeg pleide å spise da jeg begynte. Han var ikke voldsomt imponert, for å si det slik.

– Litt refs der altså?

– Vel, jeg fikk i hvert fall endel klare oppfordringer, ler Klöver og kikker over mot treneren sin som nikker bekreftende.

– Kostholdet ditt påvirker effekten du får av treningen. Det kommer du ikke unna. Spiser du riktig så opplever du også at kroppen er mer mottagelig for slitet du legger igjen her, understreker Varjord.

– Trenerne på Impulse kan kosthold. Vi har også egen tilknyttet ernæringsfysiolog, skyter Tveit inn.

– Det er så deilig

Inne i lokalene til Impulse Lerkendal lemper Klöver enda flere vekter på stanga. Repetisjoner med 50 og 100 kilo er unnagjort. Nå venter ett massivt markløft på 150.

– Vi bruker endel apparater også, men opplegget vi har utarbeidet for Marcus har stort fokus på frivekter, forteller Varjord.

– Ikke helt uten risiko dette?

– Markløft er en effektiv treningsform, men anbefales ikke uten veiledning fra en kyndig person, forklarer han.

Talkumstøvet fra nevene til Klöver danser over vektstanga. Han stålsetter seg, vender blikket fram, og rykker til. Et sekund senere står han rakrygget med 150 kilo hevet over knærne. Treneren nikker anerkjennende idet vektene deiser i gulvet igjen.

– Det er så deilig, smiler Klöver svett.

Men hva nå som opplegget på Impulse er over?

– Jeg skal holde treninga i hevd framover. Kanskje ikke tre økter i uka, men jevnlig.

– Og dersom motivasjonen får seg en knekk?

– Da vet jeg at det finnes personlige trenere som Alexander som kan gi meg en ekstra push, avslutter han.

Les mer om trening med PT hos Impulse Treningssenter her