Therese Gulliksen er en av nærmere 100 søkere som meldte sin interesse da Impulse Treningssenter i samarbeid med trondheim24 søkte etter folk som var motivert for en livsstilsendring. I dag er formen lite å skryte av og energinivået er på bunnivå:

– Vi har en hytte i Kragerø som vi besøker hver sommer. For å komme til den så må man opp en ganske bratt bakke. Jeg merker det for hvert år som går – den bakken blir bare verre og verre. Det verker i knærne, jeg hiver etter pusten og hjertet dunker helt vilt. Og slik begynner hverdagen her hjemme i Trondheim å bli også. Jeg er bare 27 år. Jeg kan ikke fortsette slik, fastslår hun.

Arthur Mjelde Halvorsen, ansvarlig for personlige trenere ved Impulse, liker det han hører. Men veien til målet er lang. De neste seks månedene skal han og teamet ved Impulse guide Gulliksen mot et lettere liv med mer overskudd og ork. Målet er å komme ned i 90 kilo til sommeren.

– Det blir blod, svette og tårer?

Halvorsen smiler godt.

– Forhåpentligvis mest svette, legger han til.

Knallrød BMI

I likhet med flere andre som har for mange kilo på kroppen, har Gulliksen flere ganger forsøkt seg på forskjellige treningssenter. Men selv om motivasjonen er sterk i starten, så havarerer ofte de gode intensjonene når man blir innhentet av hverdag og jobb. Januar er gjerne en slik måned. Da skal nyttårsforsettene omsettes og realiseres. Spoler man kjapt fram til februar så er det mer glissent mellom vekter og apparater.

– Du kan trygt si at jeg faller i den kategorien, smiler Gulliksen som opprinnelig er fra Lørenskog.

LES MER: Marcus hadde personlig trener i seks måneder – gikk ned 20 kilo og løfter dobbelt så mye i markløft

Image with visual paralax effect

Hun har slitt med overvekt store deler av sitt voksne liv. Kiloene begynte å balle på seg på slutten av ungdomsskolen og inn i videregående. Etter at hun flyttet til Trondheim sammen med kjæresten Marius for endel år tilbake, har pila på baderomsvekta stort sett svingt feil vei.

– Jeg har en BMI som er knallrød, for å si det pent, forteller Gulliksen som samtidig understreker at hun ikke tar fatt på prosjektet for å få en kropp til å sprade på badestranda med.

– Det er ikke det handler om. For meg blir det neste halvåret en investering i egen framtid og helse. Kall det gjerne et livsstilskifte, om du vil.

Trenger struktur

– I starten blir det viktigste for oss å se hvilket nivå Therese ligger på, og sette opp en framdriftsplan deretter. Vi har et team med personlige trenere på Impulse som har årelang erfaring og kunnskap både rundt kosthold og trening, sier Mjelde Halvorsen.

Når Gulliksen forteller om sine tidligere forsøk på å komme i form og gå ned i vekt, er det historier han har hørt mange ganger før.

– Problemet er svært ofte at de starter uten noen særlig plan eller struktur i treningen. Viljen er gjerne god til å begynne med, men når det butter imot og resultatene flater ut, så svikter motivasjonen til å fortsette for svært mange. Da blir veien tilbake til det gamle og vante veldig kort. Dersom man trener feil så kan man også i verste fall skade seg alvorlig.

– Man når et slags kritisk punkt?

– Det er nok sant. Da er det helt avgjørende at man har noen som står litt på utsiden av treningsboblen. En personlig trener som kan si at: ja, akkurat nå er det oppoverbakke og tungt, men det er en del av prosessen.

– Sette ting i et større perspektiv?

– Ja. Rådgiving, oppbakking og oppfølging er helt sentrale stikkord.

Et spørsmål om livskvalitet

Treningsopplegget til Gulliksen er ikke spikret ennå, men den foreløpige planen er trening to ganger i uka på Impulse Lerkendal. Delvis sammen med personlig trener, kombinert med egentrening i perioder.

– Det kommer  til å bli tøffe tak og perioder de neste seks månedene, men motivasjonen min er veldig sterk. For meg er det rett og slett et spørsmål om hvilken livskvalitet jeg vil ha resten av livet. Jeg nærmer meg 30 år, og jeg kjenner på kroppen min at jeg ikke kan utsette dette. Jeg må ta grep, forklarer Gulliksen som til daglig jobber som sjåfør hos Dolly Dimples.

– Det blir mye stillesitting i jobben. Det er ekkelt å hive sånn etter pusten at man ikke får til å snakke ordentlig når man prater med kunder som bor i bygg uten heis. Og når man kommer hjem fra jobb er man så sliten på grunn av vekta at det gjerne blir rett i sofaen med en øl og TV. Det er en vond sirkel egentlig.

– Kosthold er vel også noe du må ta tak i?

– Helt klart. Og det er noe av grunnen til at jeg gleder meg til å ta fatt på dette sammen med Impulse – sette opp en helhetlig plan over hvilke grep jeg må ta. Ikke bare på trening, men også på hjemmebane, sier hun

Mjelde Halvorsen nikker bekreftende.

– Jeg liker innstillingen til Therese. Vi skal være i ryggen hennes hele veien fram mot juni, legger han til.

Innsatsvilje

Utenfor Impulse er det sen desembermorgen. Grålysningen har begynt å krype over hustakene. Gulliksen knepper kraven på vinterjakka godt rundt halsen. Hvor hun står neste sommer, vet hun ikke.

– Men innsatsviljen min har aldri vært så sterk som den er nå. Impulse har gitt meg pågangsmot til å ta fatt på oppgaven. Dette skal jeg klare, avslutter hun.

Klikk her og kom i gang! Tren fra 199,- pr. mnd

Skjermbilde2
Skjermbilde3
Skjermbilde1

Klikk her og kom i gang! Tren fra 199,- pr. mnd