– Hver dag frem mot julaften deler vi ut kalendergaver med en samlet verdi på ca 25.000,- kroner. Skikkelig kvalitetsvarer for store og små, til han og henne. Gavene er fra butikkens kjente merkevarer som Ole Lynggard, Georg Jensen, Eva Attling og Bjørg Jewellery, sier Jeanette Strømmen hos Gullsmed Dahlsveen i Midtbyen.

 

Folk har forskjellige budsjetter

Ifølge Strømmen får du alt fra det moderne til det klassiske og eksklusive hos Dahlsveen.

– Folk har forskjellige budsjetter og ønsker. Det er vi bevisste på. Vi skal være en gullsmed for alle, smiler Jeanette Strømmen bak disken til Gullsmed Dahlsveen i Midtbyen.

– Nylig kom det inn en ung jente, kanskje 18-19 år, og ville se på noen nye smykker vi nettopp hadde fått inn. Hun hadde vært på nettbutikken vår, men ville gjerne kikke nærmere. Kunden etter henne var en mann på 90 år. Kona hans hadde kjøpt en ring her i bursdagsgave til ham noen dager tidligere. Han var kjempefornøyd, men ringen var litt i trangeste laget. Og det kunne vi selvsagt fikse.

Folk er forskjellige

114.500,- står det på en prislapp inne i monteret. 18 karat gull og diamanter. En fantastisk ring av merket Lotus fra den kjente danske designeren Ole Lynggaard Copenhagen. I disken lengre borte ligger et 14 karats gullsmykke med cubic zirkonia i regnbuens farger til 1250,-.

– Utvalget vårt reflekterer bredden blant kundene våre. Folk har forskjellige budsjetter og ønsker. Det er vi bevisste på. Vi skal være en gullsmed for alle, smiler Jeanette Strømmen bak disken til Gullsmed Dahlsveen i Midtbyen.

Den tradisjonsrike bedriften ble etablert i 1926, og er en av Trondheims eldste gullsmeder.

– Det er ikke hverdags at dere selger mange av førstnevnte?

– De dyreste smykkene blir vanligvis kjøpt til helt spesielle anledninger. Men vi skal også være en aktør som tilbyr produkter til hverdagsbruk, legger hun til.

I tilegg til Ole Lynggaard Copenhagen, som gullsmed Dahlsveen er eksklusiv forhandler av i Trondheim, har butikken også merker fra designere som Bjørg, Georg Jensen, Susanne Friis Bjørner og Efva Attling.

– Utrolig sterke navn, som vi er stolte av å tilby her i Trondheim, understreker Strømmen.

Image with visual paralax effect

En gullsmed for alle: Charlotte Svegård, Hilde Lyså, Jeanette Strømmen og Marte Wahl hos Gullsmed Dahlsveen i krysset Olav Tryggvasons gate og Nordre.

NTH-ringen

Utenfor butikklokalene, i krysset Olav Tryggvasons gate og Nordre, stopper forbipasserende både titt og ofte opp for å inspisere varene i vinduene.

Flere av kundene er gjengangere.

– Mange forteller at de fikk dåpsgaver og konfirmasjonsgaver fra Gullsmed Dahlsveen. Nå skal de kanskje forlove eller gifte seg, og vil fortsette tradisjonen. Det gjør godt å høre, smiler hun.

En annen gruppe som har et meget sterkt forhold til gullsmeden, er sivilingeniørene og sivilarkitektene som er uteksaminert fra NTNU.

– Vi hadde enerett på salg og produksjon av NTH-ringen i godt over 50 år fra ring nummer én ble solgt i 1928, fortelle hun.

Sjekk ut nettbutikken her

– Selv etter at NTH ble NTNU?

– Å ja, tradisjonen står meget sterkt fremdeles – og ringen håndlages fortsatt lokalt her i Trondheim.

Kom og spør oss

Har du mistet en ring du aldri glemmer? Har du ønske om å lage en helt unik slipsnål? Eller vil du redesigne oldemors gamle smykke? Da er Gullsmed Dahlsveen sitt eget Design studio en god løsning.

– Vi har designere, gullsmeder og diamantfattere på hovedverkstedet vårt som har lang erfaring i sine fagfelt. Ved hjelp av avansert teknologi utarbeider de en skisse av smykket før det printes i 3D-versjon, eller håndlages på verkstedet med stø gullsmedhånd. På den måten er du helt sikker på at produktet blir slik du ønsker, og har den utformingen du har sett for deg, sier Strømmen.

Hun legger vekt på at hun og de andre ansatte i butikken gjerne hjelper deg i gang med designprosessen.

– Man trenger ikke være designer selv, med andre ord?

– Slett ikke. Noen har klare tanker om hva de ønsker seg, andre har kun en generell ide. Sammen finner vi en løsning. Bare kom og spør oss, avslutter hun.