Gjør sommeren lengre med riktige hagemøbler 

sponset sak: Trondheim er velsignet med et godt klima som gir byens mange stolte hageentusiaster mange muligheter. Det kan virkelig være en fryd å spasere rundt om i byens nabolag og beundre de bugnende buskene, blomsterbedene og frukthagene som pryder omgivelsene.

Har man først tatt seg bryet med å anlegge og vedlikeholde en hage man trives i, kan det føles leit å kun ha nytte av den relativt få uker av året. Den trønderske sommeren er solfylt og varm, men den varer ikke spesielt lenge. Ved å kjøpe riktige hagemøbler kan du få en hage du også kan bruke et godt stykke utover høsten.

Selv når gradestokken kryper nedover er det nemlig godt mulig å kose seg utendørs hvis man legger forholdene til rette for det. På den måten får du hage du kan kose deg i også når høstfargene setter sitt vakre preg på omgivelsene.

Velg hagemøbler som tåler lokale forhold

Har du en flott hage, er det kjekt å ta den bruk så mye som mulig. Med riktige hagemøbler, gjør du om ditt uteareal til en forlengelse av stuen. Du kan samle venner og familie til grillfest, hagefest og andre sammenkomster. Ved å velge møblement som er tilpasset for lokale forhold, kan du også få en langvarig utendørssesong.

Det er ikke alltid sånn at det er fryktelig varmt gjennom hele sommeren i Trondheim. Det kan også være en del nedbør. Dette gjelder da særlig om våren og tidlig på høsten. Med riktige møbler på plass, er ikke dette noe problem. Når du skal velge hagemøbler som passer med trøndersk klima, bør du særlig tenke på hensyn som:

  • Enkelt vedlikehold
  • Materialer som tåler vann
  • Sittegrupper som gir ly

Ideelt sett, ønsker du møbler som gjør det mulig å renholde dem med spyler i størst mulig grad. Dette er nok den enkleste og mest effektive måten å vedlikeholde helårshagemøbler på. Det er mulig å kjøpe både bord, stoler og hagebenker som tåler høyttrykkspyler.

Anlegg hagen slik at du har lune områder

Møblene du plasserer i hagen skal tåle klimaet her i Trondheim. De skal også være laget slik at de danner lune og behagelige sittegrupper, slik at du kan bruke dem så lenge som mulig utover høsten – også når der på tide å skru på terrassevarmere og bre pledd omkring seg.

Men møblene vil kun være til lang tids nytte om hagen ellers er tilrettelagt sånn at du får mest mulig ly. Å anlegge lune områder i hagen kan gjøres på en rekke måter. Et populært alternativ er selvsagt å bygge en platting under tak eller persienne. Da får du ly fra sol og nedbør, i tillegg til en levegg i form av husets yttervegg.

Du kan også sette opp levegger ellers, i forbindelse med hagegjerdet, for eksempel. Store trær kan dessuten brukes til å gi lune, skjermede områder hvor du kan plassere hagemøbler slik at du er beskyttet i størst mulig grad fra vær og vind.

Skal du investere i en terrassevarmer, så lønner det seg å plassere den en skjermet plass, slik at varmen den avgir ikke bare forsvinner ut i atmosfæren. Har du en gassgrill eller en elektrisk grill, kan denne trygt plasseres under tak for bruk så å si hele året.

Hagekos avhenger ikke av varmt vær

Det er vel få sosiale sammenkomster som trøndere, i likhet med resten av Norges befolkning, verdsetter mer enn hagefester og grillfester. Når man bor såpass langt mot nord som vi gjør, så setter man kanskje litt ekstra pris på å kunne kose seg utendørs når muligheten først byr seg. Det som er viktig å huske på er at de ikke bare er på de dagene da sola steker og sommervarmen er på sitt heteste at slike arrangement er mulige.

Å samle venner og familie rundt grillen kan du gjøre til langt ute på høsten ved å plassere både grill og utendørs sittegruppe slik at du får godt med ly fra vær og vind. Da kan et par strategisk plasserte terrassevarmere sørge for en behagelig temperatur.

Når man nyter en sosial sammenkomst og et godt måltid ute i det fri, går det helt greit å ha på seg varme klær. Det legger ikke noen demper på stemningen. Og klart det er ekstra trivelig å være sammen når man hører fuglesang i buskene like ved, og lufta er klar og ren. Det er rett og slett mer sosialt å være ute enn inne.

Du kan plassere et fullverdig spisebord med stoler ute i hagen, eller på platten. Det finnes hagemøbler av dette slaget som tåler nedbør og lar seg rengjøre ved spyling. Du kan i tillegg finne gode, behagelige sittegrupper med vinkelsofaer som gir lune sitteplasser for bruk utendørs. Det er bare fantasien som setter grenser.