PS. Bilde av gitaren som er premie i FB-konkurransen, ser du nederst i saken.

For de fleste konsertgjengere er det musikken man hører og ikke instrumentene som lager den, som er fokus. Det er imidlertid slett ikke usannsynlig at arbeidsredskapet til gitaristen på scenen har vært innom Falck Musikk.

Hør bare hva tre trønderske toppmusikere sier om Falck Musikk:

Skjalg Mikalsen Raaen:

Raaen har vært frontgitarist i Åge Aleksandersen sitt band siden 2005. Han har i tillegg samarbeidet med navn som Maria Arredondo, Terje Tysland, Sie Gubba, Bjarne Brøndbo og Børge Pedersen. For å nevne bare et lite knipe.

– Det er egentlig litt skummelt å stikke innom Falck Musikk. Det er så fryktelig mye man har lyst på, og da kan det fort bli dyrt, ler namsosingen.

Hvor mange timer han har traktert gitaren på norske scener gjennom årene, har han ingen anelse om, men det er mange. Veldig mange.

– Da er det helt avgjørende å ha utstyret i orden. At vi har en nisjebutikk som Falck Musikk betyr mye for meg. De har kunnskap, utvalg og tid til å snakke fag. Og dersom jeg spør etter noe de ikke har i butikken, så kan de alltid skaffe det, understreker han.

Raaen mener butikken gjør musikklivet i Trondheim og Trøndelag bedre.

Sjekk ut nettbutikken her

– De prøver ikke å pushe instrumenter i store kvanta slik store kjeder ofte gjør, men heller finne de løsningene som er best for hver enkelt utøver. Det er sant uansett om du er ung og grønn, eller om du har noen år på baken som meg, fastslår Raaen.

Anders Jektvik:

– Å reise inn til Trondheim og besøke Geir Falck og Tre45 var himmelen for en 13-åring fra Hitra, som drømte om å bli musiker. Konfirmasjonspengene noen år senere ble selvsagt brukt på gitar. Da Geir bestemte seg for å stå på egne ben og startet Falck Musikk, så var det helt naturlig å følge med ham, forklarer Ander Jektvik entusiastisk.

Hitraværingen, som for alvor slo igjen med en andreplass i Norske Talenter i 2012, har blitt en hardtarbeidende gjenganger på norske scener. Da Kafe Skuret åpnet sommersesongen på Fosenkaia nylig var interessen så stor at det måtte ekstrakonserter til.

Jektvik har fire utgivelser bak seg, og den femte er etter alt å dømme underveis.

– Jeg er i studio nå og jobber med en del låter, men har ikke spikret noen dato ennå, forteller han.

Jektvik frekventerer Falck Musikk jevnlig.

– Jeg leverte ganske nylig en gitar der vib-armen hadde slått seg skikkelig vrang. Det fikset de lett på verkstedet. Nå pleier jeg ofte å stikke innom selv om jeg ikke har noe spesielt ærend der også – bare prate med folk, spille litt og sjekke hva som er nytt, sier Jektvik som mener dørterskelen i Fjordgata er behagelig lav.

– Uansett om du er gammel og dreven eller ung og fersk, eller et sted midt imellom, så passer du inn, forsikrer han.

Petter Selliseth:

Dersom du har vært ute og tatt en pils eller fem i Trøndelag de siste par tiårene, så er sjansen stor for at du har fått med deg gitaristene/vokalistene Petter Selliseth og partneren Trond Bakken i Pøbb T Pøbb Band. Selliseth har også vært hovedperson i flere av oppsetningene til Pink Floyds The Wall i Olavshallen. 

For tiden driver han og bandet King for a Day å finjusterer formen – i august skal de nemlig varme opp for det legendariske bandet Toto når de kommer til Sverresborg.

– Vi er godt i rute, forklarer Selliseth. Han er i Steinkjer på en trubadurjobb denne lørdagen.

Selliseth har kjent Geir Falck i snart 40 år.

– Jeg vokste opp i nabolaget der han bodde. Som guttungen var jeg ofte innom for se på gitarene hans. Etter hvert som jeg ble eldre og begynte å spille selv, fikk jeg ofte gode gitartips av Geir, forklarer han.

For Selliseth har Falck vært førstevalget når det gjelder instrumenter.

– Han har en kunnskap og serviceinnstilling som det ikke finnes makan til. Jeg husker for en del år tilbake at ringte jeg ham med noen gitarspørsmål mens han var på ferie i Spania. Og det var overhode ikke noe problem, smiler Selliseth.

Han mener Falck Musikk er en institusjon i Midt-Norsk musikk.

– Ikke bare for musikere fra Trøndelag, de har også vært en reddende engel for både nasjonale og internasjonale artister som har fått gitartrøbbel når har gjestet Trondheim, forteller han

Selliseth er glad for at datteren Juni Falck har valgt å følge i farens fotspor.

– Hun viderefører kompetanse og lidenskap for faget. Det er viktig, avslutter han.

Sjekk ut nettbutikken her

Denne gitaren er premie i FB-konkurransen: Morgan CG11 DLX N