Trøndelagskysten er mor Norge på sitt reneste, villeste og vakreste. Det gir eventyrlige råvarer og sjømat. Kontrastene er påfallende: Trøndelag har lange sommernetter med mye sol og mildt kystklima. Men også iskaldt hav som gir fravær av alger og gunstige vekstbetingelser for fisk og skalldyr.

– Trøndelag begynner å bli anerkjent som den mest berømte matproduserende regionen i Norden. Regionen har hatt de beste ingrediensene i 8000 år, helt siden folk fulgte villreinen hit. Men vi er ikke bare produsenter, vi er også et sted der Michelin og Bocuse D’Or-kokker slår seg ned for å være nærmere historien og produktene, sier mesterkokk Svein Erik Renaa til Apertif.

Image with visual paralax effect

Fiskebil i Telemark

Men det hjelper jo ikke å ha fantastiske råvarer det, hvis folk ikke får tak godsakene:

Så her er en god nyhet til alle som vet å sette pris på fisk- og skalldyr av ypperste klasse. I disse dager utvider Trondheimsbaserte Kremmern Fisk til å også levere fisk og skalldyr til også å omfatte Telemark:

– Min visjon er at alle skal få  muligheten til å få førsteklasses fisk og skalldyr levert på døra. Prima fisk levert kostnadsfritt på døra til markedets beste priser, sier  Ronny Pedersen, som i en årrekke har levert fisk og skalldyr til kresne trøndere.

Bestilling gjøres med et par klikk på og betaling gjøres med kort eller Vipps når du mottar varene.

Pedersen har selv jobbet på sjøen som fisker og vet derfor hva han skal se etter når han håndplukker leverandører:

–Jeg firer ikke på kvaliteten. Varene blir håndplukket fra øverste hylle til våre leverandører ute i havgapet. Vi henter det beste fra plasser som Brekstad, Ålesund og Lofoten og kan garantere at godsakene er «sjokkfrosset» rett etter fangst. Så kjører vi og leverer på døra til kundene i spesialbygde kjølebiler som koster en million stykket, forteller kremmern sjøl.

– Telemark har alt!

Vi møter kremmern sjøl etter at han har brukt en dag på å rekognosere og kjøre på kryss og tvers i Telemark:

– Nå har jeg vært på veien og kikket meg rundt i området. Og Telemark har jo det meste: Fra landets flotteste kystidyll i Kragerø i sør, til høyfjellet på Hardangervidda i nord. Som småbarnsfar legger jeg også merke til at det er mye for ungene også, med flere flotte familieparker. Og Telemarkskanalen er jo heftige greier. Og jeg føler jeg meg sikker på at jeg vil finne mange kvalitetsbevisste folk her som ikke tar til takke med såkalt «fersk gammelfisk» man dessverre ofte finner i diskene til supermarkedene, sier Ronny Pedersen.

Kremmern Fisk er blitt en av de største aktørene i Norge på utkjøring av fisk og skalldyr og ifølge Ronny skyldes veksten beinhard fokus på kvalitet kombinert med uslåelige priser.

– Og at du får fisken levert gratis på døra. Det er det mange av kundene våre som setter pris på, forteller han.

Gigantiske reker

Kremmern har er bredt utvalg å velge i og kan levere det meste. Et svært populært produkt er de gigantiske Grønlands-rekene. Såkalte 40-60 reker, som er et anslag på hvor mange som går på kiloen.

– Det er saker, ja. De koster litt ekstra, men det er disse rekene definitivt verdt.

Bestilling gjøres med et par klikk på og betaling gjøres med kort eller Vipps når du mottar varene.