Trøndelagskysten er Norge på sitt reneste, villeste og vakreste. Det gir eventyrlige råvarer og sjømat. Trøndelag har lange sommernetter med mye sol og mildt kystklima. Men også iskaldt hav som gir fravær av alger og gunstige vekstbetingelser for fisk og skalldyr.

Se produkter og bestill her

– Trøndelag begynner å bli anerkjent som den mest berømte matproduserende regionen i Norden. Regionen har hatt de beste ingrediensene i 8000 år, helt siden folk fulgte villreinen hit. Men vi er ikke bare produsenter, vi er også et sted der Michelin og Bocuse D’Or-kokker slår seg ned for å være nærmere historien og produktene, sier lokalmatentusiast og hotellsjef Mikael Forselius til norwayfoodregion.no. I dag jobber Forselius som direktør for legendariske Britannia Hotel i Trondheim.

Image with visual paralax effect

Fiskebil i Oslo

Men det hjelper jo ikke å ha fantastiske råvarer, hvis folk ikke får tak godsakene.

Så her er en god nyhet til alle som vet å sette pris på fisk- og skalldyr av ypperste klasse. I disse dager utvider Trondheimsbaserte Kremmern Fisk til å også levere fisk og skalldyr til Oslo.

– Prima fisk levert kostnadsfritt på døra til markedets beste priser, sier Ronny Pedersen, som i en årrekke har levert fisk og skalldyr til kresne trøndere

Pedersen har selv jobbet på sjøen som fisker og vet derfor hva han skal se etter når han håndplukker leverandører:

–Jeg firer ikke på kvaliteten. Varene blir håndplukket fra øverste hylle til våre leverandører ute i havgapet. Vi henter det beste fra plasser som Brekstad, Ålesund og Lofoten og kan garantere at godsakene er «sjokkfrosset» rett etter fangst. Så kjører vi og leverer på døra til kundene i spesialbygde kjølebiler som koster en million stykket, forteller kremmern sjøl.

Se produkter og bestill her

Oslo fra sin beste side

Vi møter kremmern sjøl på Aker brygge, en dag da Oslo  viser seg fra sin aller beste side. Sola faller mykt innover rekka med uteserveringer. Nesodden-ferga kommer sigende inn og et par hettemåker lager spetakkel. Vi snuser inn sjølufta og nyter Tigerstaden i fulle drag:

– Det er lett å glemme hvilken fantastisk by Oslo har blitt. Minn meg på å ta med fruen på Oslo-weekend snarest mulig, ler Pedersen.

Nå er han i Oslo for å rekognosere markedet:

– Jeg føler meg sikker på at jeg i Oslo vil finne mange kvalitetsbevisste folk som ikke tar til takke med flere dager gammel fisk» man dessverre ofte finner i diskene til supermarkedene, sier Ronny Pedersen.

Kremmern Fisk er blitt en av de største aktørene i Norge på utkjøring av fisk og skalldyr og ifølge Ronny skyldes veksten beinhard fokus på kvalitet kombinert med uslåelige priser.

– Og at du får fisken levert gratis på døra. Det er det mange av kundene våre som setter pris på, forteller han.

Et svært populært produkt er de gigantiske Grønlands-rekene. Såkalte 40-60 reker, som er et anslag på hvor mange som går på kiloen.

– Det er saker, ja. Perfekt å ta med seg på picknik hvis du skal øyhoppe i Oslofjorden. De koster litt ekstra, men det er disse rekene definitivt verdt.

Se produkter og bestill her