Fiskebil Kongsvinger: Nå får du trøndersk fisk og skalldyr i verdensklasse levert på døra

sponset sak: Mesterkokkene er ikke i tvil: Trøndersk fisk og skalldyr holder verdensklasse, og nå er godsakene tilgjengelig i Kongsvinger og omegn.

Kysten langs Trøndelag er Norge på sitt reneste, villeste og vakreste. Kontrastene er påfallende: Trøndelag har lange sommernetter med mye sol og mildt kystklima. Men også iskaldt hav som gir fravær av alger og gunstige vekstbetingelser for fisk og skalldyr. Resultatet er eventyrlige råvarer og sjømat.

Men det hjelper jo lite hvis du ikke får tak i godsakene.

Så dette er en skikkelig gladnyhet til alle fiske-elskere: I disse dager utvider Trondheimsbaserte Kremmern Fisk til å også levere fisk og skalldyr til Kongsvinger og omegn.

Fiskebil i Kongsvinger

Vi møter kremmern sjøl – Ronny Pedersen – i Kongsvinger, nærmere bestemt på Tråstadberget et steinkast unna Kongsvinger festning. Han er på en liten rekognoseringsrunde i forkant av satsingen på leveranser av fersk sjømat:

– Jeg føler meg sikker på at jeg vil finne mange kvalitetsbevisste folk som ikke tar til takke med såkalt «fersk gammelfisk» man dessverre ofte finner i diskene til supermarkedene, sier Ronny Pedersen.Det må jo være en av landets best bevarte hemmeligheter hvor flott det er her i Kongsvinger. Byen deles jo formelig i to av mektige Glomma og den eldre bebyggelsen ved festingen er virkelig verd et besøk. Historisk sus og innlands-Norge på sitt aller beste, fastslår Pedersen.

Ronny har selv jobbet på sjøen som fisker og vet derfor hva han skal se etter når han håndplukker leverandører og råvarer til Kremmern Fisk AS.

Bestilling gjøres med et par klikk på www.kremmernfisk.no og betaling gjøres med kort eller vips når du mottar varene.

Topp kvalitet

Ifølge Pedersen har deler av fiskebil-bransjen tidsvis vært preget av cowboyer med et avslappet forhold til kvaliteten på råvarene, og forteller at dette har gitt rom for leverandører som ikke inngår kompromissser på kvalitet:

–Hvorfor skal ikke alle få gleden og muligheten til å få førsteklasses fisk og skalldyr levert på døra? Det er sunt, det er godt!  Folk er etterhvert blitt kresne, derfor blir varene håndplukket fra øverste hylle til våre leverandører ute i havgapet. Vi henter det beste fra plasser som Brekstad, Ålesund og Lofoten. Hemmeligheten er at råvarene blir er «sjokkfrosset» rett etter fangst. Det sikrer kvaliteten. Og så må du ha økonomiske muskler til å investere spesialbygde kjølebiler som koster en million stykket. Såpass må det være, forteller han.


Kongsvinger og omegn

Kremmern fisk har hovedkvarter på  Øysand utenfor Trondheim og må kunne sies  å ha hatt en eventyrlig utvikling siden oppstarten i 2015.

I dag har Ronny Pedersen hele 11 biler i sving som kjører rundt land og strand – fra Bodø til Kristiansand.

– Og nå utvider vi til Kongsvinger og omegn. Vi har vel blitt en av de største aktørene i Norge, og veksten skyldes beinhard fokus på kvalitet og uslåelige priser. Og at du får fisken levert gratis på døra. Det er det mange av kundene våre som setter pris på, forteller han.

Et svært populært produkt er de gigantiske Grønlands-rekene. Såkalte 40-60 reker, som er et anslag på hvor mange som går på kiloen.

– Det er saker, ja. De koster litt ekstra, men det er disse rekene definitivt verdt.

Bestilling gjøres med et par klikk på www.kremmernfisk.no og betaling gjøres med kort eller vips når du mottar varene.