Mesterkokker i inn- og utland har visst dette lenge: Trøndersk fisk og skalldyr holder skyhøy kvalitet og er i verdensklasse.

Trøndelagskysten er mor Norge på sitt reneste, villeste og vakreste. Det gir eventyrlige råvarer og sjømat. Kontrastene er påfallende: Trøndelag har lange sommernetter med mye sol og mildt kystklima. Men også iskaldt hav som gir fravær av alger og gunstige vekstbetingelser for fisk og skalldyr.

– Trøndelag begynner å bli anerkjent som den mest berømte matproduserende regionen i Norden. Regionen har hatt de beste ingrediensene i 8000 år, helt siden folk fulgte villreinen hit. Men vi er ikke bare produsenter, vi er også et sted der Michelin og Bocuse D’Or-kokker slår seg ned for å være nærmere historien og produktene, sier mesterkokk Svein Erik Renaa til Apertif.

Fiskebil i Drammen

Men det hjelper jo ikke å ha fantastiske råvarer det, hvis folk ikke får tak godsakene:

Så her er en god nyhet til alle som vet å sette pris på fisk- og skalldyr av ypperste klasse. I disse dager utvider Trondheimsbaserte Kremmern Fisk til å også levere fisk og skalldyr til Drammen.

– Min visjon er at alle skal få  muligheten til å få førsteklasses fisk og skalldyr levert på døra. Prima fisk levert kostnadsfritt på døra til markedets beste priser, sier  Ronny Pedersen, som i en årrekke har levert fisk og skalldyr til kresne trøndere.

Pedersen har selv jobbet på sjøen som fisker og vet derfor hva han skal se etter når han håndplukker leverandører:

–Jeg firer ikke på kvaliteten. Varene blir håndplukket fra øverste hylle til våre leverandører ute i havgapet. Vi henter det beste fra plasser som Brekstad, Ålesund og Lofoten og kan garantere at godsakene er «sjokkfrosset» rett etter fangst. Så kjører vi og leverer på døra til kundene i spesialbygde kjølebiler som koster en million stykket, forteller kremmern sjøl.

Bestilling gjøres med et par klikk på www.kremmernfisk.no og betaling gjøres med kort eller Vipps når du mottar varene.

Drammen fra sin beste side

Vi møter kremmern sjøl på Bragernes Torg, en dag da Drammen viser seg fra sin aller beste side. Ettermiddagssola faller mykt innover rekka med uteserveringer, og folk koser seg og nyter Drammen i fulle drag:

– For en by! Jeg må si Drammen imponerer meg, på mange måter en uoppdaget perle som virkelig har utviklet seg i riktig retning. Se bare her vi står nå, på Bragernes Torg. Rene sydenstemningen!  Jeg føler meg sikker på at jeg vil finne mange kvalitetsbevisste folk som ikke tar til takke med såkalt «fersk gammelfisk» man dessverre ofte finner i diskene til supermarkedene, sier Ronny Pedersen.

Kremmern Fisk er blitt en av de største aktørene i Norge på utkjøring av fisk og skalldyr og ifølge Ronny skyldes veksten beinhard fokus på kvalitet kombinert med uslåelige priser.

– Og at du får fisken levert gratis på døra. Det er det mange av kundene våre som setter pris på, forteller han.Bestilling gjøres med et par klikk på www.kremmernfisk.no og betaling gjøres med kort eller Vipps når du mottar varene.