Er du på jakt etter etter et magasin om Volkswagen-biler? Eller trenger du tips til modellflyhobbyen din? Da bør du ta turen ned til André Rosted, kjøpmann ved Narvesen på Trondheim Sentralstasjon, eller rettere sagt Trapphuset.

Med nesten 1700 magasiner om alt fra musikk, historie, vitenskap og filosofi til interiør, design, livsstil, sport og friluftsliv skal det være gode sjanser for å finne nettopp ditt magasin.

– Vi har for eksempel ti ulike gitarmagasiner og 10 ulike magasiner om fly. Så hvis du er ute etter en helt spesiell type magasin, finner du et godt utvalg her, sier kjøpmann André Rosted, som sier det er viktig for en by som Trondheim å ha et sted med internasjonalt mangfold på magasinfronten:

– Narvesen på Trondheim S har alltid vært en destinasjon for de som ønsker en bestemt type magasin som de ikke finner andre steder. Det er viktig for byen å ha en butikk med et bredt utvalg av magasiner. Mangfoldet gjør at kundene kan finne det de interesser seg for og leter etter, sier han.

Image with visual paralax effect

Merker økende kundemasse

Mange reisende kommer innom Narvesen på utreise eller hjemreise; det kan være togpendlere, busspassasjerer eller utenlandske reisende som leter etter noe å lese på sitt eget språk.

Gå opp trappa på Trapphuset og sjekk ut Byåsen Bakeri og restauranten Røft Rôtisseri som har en helt unik utsikt over byen

Tror på papirmagasinet

Nå merker Rosted at også båtpassasjerene har meldt sin ankomst.

Den daglig lederen forteller at han opplever en formidabel økning i kundemassen etter at Sjøgangen ble bygget. (Gang- og sykkelbrua som binder sammen Midtbyen og Brattøra).

– Trappa knytter det mer sammen. Alle kommer jo over der. Så vi er i et knutepunkt, og nå som det skal bygges ut mer her i området, styrkes denne posisjonen, sier Rosted, som håper at Narvesen på Trondheim S også kan bli mer brukt av av trondhjemmerne selv.

– Vi ønsker en mer lokal kundegruppe. Så vi håper at flere aktører her på Trapphuset, som Byåsen Bakeri og Røft, vil trekke folk til området.

Magasinet overlever

Rosted frykter ikke for næringsgrunnlaget i den digitale tidsalderen. Han har stor tro på at papirmagasinene vil fortsette å leve fordi de byr på en annerledes leseopplevelse:

– Det er liv laga å selge papir. For min egen del liker jeg å sette meg ned med en bok eller et blad istedenfor å bare bruken I-paden. Det er noe med det å fysisk bla i et magasin. Jeg tror ikke det forsvinner helt, sier Rosted.

Du finner mer spennende hvis du går opp trappa på Trapphuset: Her får du opp mot 70 prosent priskutt på Helly Hansen og Bergans