Noen år tilbake havnet Hege i en lengre sykemelding fra jobben i Trondheim bydrift – for deretter å ende opp som arbeidsledig.

Frustrert og med stadig minskende selvtillit ble hun så deltager i Escala Karrieres oppfølgingstiltak. Og det var her ideen ble født til en helt ny retning i karrieren.

– I mange år har jeg hatt lyst til å jobbe med interiør. Og jeg har alltid likt IKEA, trivdes som kunde og vært inspirert når jeg har gått herfra. Så da jeg fortalte Bodil om hva jeg kunne tenke meg, tok hun kontakt med IKEA, forteller Hege.  

Karriereveileder Bodil Krokan fikk raskt ordnet en praksisplass. Og siden oktober i fjor har alt gått i rakettfart.

Image with visual paralax effect

Dyktig selger. Hege Engan har gjennomført et salgskurs hos IKEA, og har nå blitt en dyktig selger på kjøkkeninnredning. Her formidler hun sine kunnskaper til Bodil Krokan, sin gamle veileder i Escala Karriere.

Etter bare noen måneder på avdelingen Spiseplassen ble Hege sendt på salgskurs for å selge IKEA-kjøkken. Og allerede mars i år fikk hun seg fast jobb på kjøkkenavdelingen. Nå er hun på utlån i avdelingen Stue & Media fram til jul.

Har blitt en selger

– Det er lenge siden jeg har opplevd så mye på ett år. Det har vært veldig spennende. Og jeg må klype meg i armen: Går det an å ha det så bra på jobb? Hver dag gleder jeg meg til å komme hit, sier Hege, som skryter av arbeidsmiljøet og de nye arbeidsoppgavene.

Hun fortalte meg hva jeg kunne, hjalp meg å fjerne noen hindre og fikk meg til å tro at ting var mulig. Det var helt avgjørende for meg.

– Arbeidsmiljøet er utrolig bra. Og salg har blitt mye artigere enn det jeg trodde det var. Hvis jeg har hatt en dårlig start på dagen, blir det mye bedre når jeg kommer på jobb, forteller Hege, som har sett verdien av å bli fulgt opp under arbeidsledigheten.

– Bodil betydde alt da jeg var nede en stund. Jeg trengte noen som ga meg noen spark i baken. Hun fortalte meg hva jeg kunne, hjalp meg å fjerne noen hindre og fikk meg til å tro at ting var mulig. Det var helt avgjørende for meg.

Escala Karriere jobber mye med å finne praksisplasser som realiserer deltakernes karrieremål. Bodil kan fornøyd konstatere at IKEA var midt i blinken for Hege.

– Hege og IKEA har vært fullklaff. Hun har utviklet seg og blitt en selger. Og IKEA er den mest  profesjonelle arbeidsplassen jeg har vært borti.

Solskinnshistorie. Tidligere praktikant Hege Engan (t.v), karriereveileder Bodil Krokan i Escala Karriere og salgsleder John Wormdal ved IKEA Leangen kan se tilbake på et fruktbart samarbeid – som ledet til drømmejobben for Hege.

Leter etter de beste folkene

IKEA på Leangen tilbyr hvert år rundt ti praksisplasser. Salgsleder John Wormdal mener det er god samfunnsøkonomi å gi ressurssterke arbeidssøkere muligheten til å prøve seg hos møbelgiganten.

– Vi synes det er stas å gi folk en vei inn i arbeidslivet. Og så er det viktig at ressurser ikke rotes bort. Her får de en sjanse til å vise seg fram. Allerede etter en uke kan praktikantene merke om de vil trives i en jobb her, sier John, som svært raskt merket at Hege var riktig person for IKEA.

– Mange snakker varmt om Hege og gløden hun viser. Hun er hardtarbeidende og får kundene til å føle seg trygg. Og skal vi bli best, må vi ha de beste folkene. Og Hege er uten tvil en av de beste folkene.