Hovedbilde: Kompanjong på kontoret. Hunden Bowie – en Bichon Havanaise – er med på jobb nesten hver eneste dag.

For de som har levd noen år gir muligens navnet Erbe mer assosiasjoner til det søte og salte enn jus og advokatvirksomhet.

Erbe & Søn ble etablert i 1877 av Lorentz Berthram Erbe. Opprinnelig som et agentur for drops og kjeks, men fra 1899 gikk firmaet over til egen produksjon. Fabrikken i Trondheim produserte drops, kjeks og karameller, samt pudding- og gelepulver som ble markedsført under logoen Rødhette fram til 1970.

Hårete kompanjong

– Det skjer langt sjeldnere nå, men det hender av og til at jeg får spørsmål om etternavnet mitt, og om familien fremdeles lager godteri og søtsaker.

Eigil Erbe – partner, medeier og styreleder i advokatfirmaet Erbe & Co, smiler godt mellom sakspapirer og permer inne på kontoret.

– Det lå i kortene at jeg skulle ta over familiebedriften da jeg var guttungen. Slik ble det ikke. Istedet utdannet jeg meg innen økonomi og jus. I ettertid tenker jeg at det var et godt valg, forklarer Erbe.

Ved en av bokhyllene tusler og rører det på seg. Hunden Bowie – en Bichon Havanaise – har nettopp våknet og krever en godbit. Matfar er ikke er tung å be.

– Han er fast inventar foran skrivebordet mitt. En kompanjong som er ekstra god å ha med seg på jobb nå med tanke på dagens nesten uvirkelig situasjon.

Image with visual paralax effect

Kompetanse. – Vi har opparbeidet et meget sterkt miljø her som kan takle de aller fleste juridiske forhold, sier Eigil Erbe – partner, medeier og styreleder i advokatfirmaet Erbe & Co som holder til i Ravnkloa.

Omfattende kompetanse

Erbe & Co ble etablert i 1997, og huser i dag til sammen seks advokater og partnere med bred erfaring og fartstid innen en hel rekke fagfelt.

– Vi har opparbeidet et meget sterkt miljø her som kan takle de aller fleste juridiske forhold. Da snakker vi alt fra eiendom og arv, til erstatning og forretningsjus. For å nevne noen områder, forteller Erbe mens han viser rundt i de moderne lokalene i Ravnkloa, helt nederst i Munkegata.

– Vi kjøpte hele andre etasje i Munkegata 66 E for noen år tilbake. Det har vi ikke angret på. For en virksomhet som oss er det viktig å ha en sentral og tilgjengelig adresse, legger han til.

Selv om hovedkontoret ligger i Trondheim, skjer en betydelig del av aktiviteten til firmaet i kringliggende kommuner. Erbe & Co har jevnlig kontordager i Orkanger, Fosen, Hitra og Rissa.

– Vi skal være en aktiv aktør i hele regionen. Treffe kundene og klientene våre der de faktisk bor eller driver næringsvirksomhet, understreker han.

Bygger seg opp et stort behov

Vi er befinner oss i midten av april. Landet kjenner på tyngden av myndighetenes omfattende nasjonale koronatiltak. Hvor lenge pandemien vil påvirke hverdagen til innbyggere og næringsliv i Trøndelag, er det ingen som aner.

– Vi er inne i en uhyre krevende, ja nesten uvirkelig situasjon, sier Erbe som forteller at det naturlig nok er færre henvendelser fra klienter for tiden. Domstolene har begrenset antall rettsmøter til det som er strengt nødvendig. Vi følger myndighetenes pålegg og anbefalinger, og praktiserer i stor grad hjemmekontor. Fjernmøter brukes i størst mulig grad ved kontakt med klienter. Vi kjenner nok på mange av de samme utfordringene som resten av samfunnet, legger han til.

Advokatfirmaet i Ravnkloa rigger seg nå ekstra godt for en hverdag der koronakurven blir mindre krapp.

– Det kommer til å snu. Vi tenker at det nå bygger seg opp et stort behov for våre tjenester, og at det blir travelt når situasjonen kommer tilbake til det normale. Dette skal vi klare sammen, avslutter Erbe.