Sjøgangen er gang- og sykkelbrua over jernbaneområdet som binder sammen Midtbyen og Brattøra. Brua har forkortet gangavstanden til havna med over 10 minutter og er lett tilgjengelig: På bysiden er det to trappeløp og heis, og på Brattør-sida er det rampe og heis.

Kommer du fra bysida er det første som møter deg på trappavsatsen restauranten Røft Rôtisseri. Her, i Trapphuset, serveres røff mat og det er lov å spise med fingrene!

En av stedets store kvaliteter er den fantastiske utsikten over byen, spesielt over Fjordgata og utløpet til Nidelva fra bordene innerst inne i lokalet.

Image with visual paralax effect

Nylig åpnet også Fjordbua et utsalg på Sjøgangen. Fjordbua er en av Trondheims få vaskekte souvernirbutikker, som i tillegg kjører lavpristilbud på kjente merkeklær.

Men duften av ferskt bakverk er det Byåsen Bakeri som står for. De åpnet den nye avdelingen i høst. Egen bakerovn er installert og duften av ferske boller har lokket mange nysgjerrige inn i de nye lokalene:

–Brattøra er et nytt område i byen, og et knutepunkt for folk som er på reise. Vi vil tilby noe annet enn den industrimaten som folk ofte ender opp med, sier salgsansvarlig i Byåsen Bakeri, Sahar Hezari.

Image with visual paralax effect

Stadig flere reisende til og fra Trondheim har oppdaget at den nye sentralstasjonen er i endring.

– Området rundt sentralstasjonen og Brattøra er en litt ukjent del av byen, og vi vil gjerne være med på utviklingen der, forteller hun.

Etter å ha startet med ferske bakervarer siden åpning på sensommeren i år, skal de nå satse mer på kvalitetsmat og lokale varer. Det handler om «Grab and go», ifølge Hezari.

-Vi tilbyr både kaker, scones, baguetter og salater, men skal snart utvide med matpakker og annet påsmurt til folk på farten, sier hun.

Flesteparten av kundene deres er de som jobber i området rundt, men de merker også at stadig flere reisende på Hurtigbåten tar turen innom før de skal avgårde. Også en del turgåere og togreisende har oppdaget bakeriutsalget.

Kaia Steinsbø Eggan jobber ved det nye utsalget til Byåsen Bakeri på Trappehuset.

Kaia Steinsbø Eggan jobber i det nye bakeriutsalget og har merket at det stadig blir flere som oppdager dem.

– Mange kommer innom fordi de kjenner lukta av ferske bakverk, andre har søker ly når været er dårlig, smiler hun.

Brattøra skal etter planen bli en ny og pulserende del av byen. Trondheim sentrum er i ferd med å utvides.

–Vi ser at trappegangen fortsatt er ny for mange, men vi håper og tror at området vil bli mer attraktivt etterhvert, og at flere finner veien hit, sier Sahar Hezari ved Byåsen Bakeri.