Disse appene må du bare ha om du bor i Trondheim

sponset sak: Det spiller ingen rolle om du er ny i Trondheim eller bodd her hele livet. Mobilapper gjør hverdagen i byen så mye enklere. Appene kan være både praktiske og underholdende, alt etter hva du er ute etter. Her får du vite hvilke apper du bare må ha om du bor i Trondheim.

Hvorfor apper er så praktiske

Stadig flere aktører velger å utvikle egen app. Det er ikke så rart. Apper er brukervennlige, praktiske og effektive. I dag finnes det mange norske byråer som tilbyr apputvikling, slik at aktørene kan nå et stadig større publikum. Det gjør det mulig for både små og store aktører å få tjenester og informasjon ut via apper.

Det er gode nyheter for både forbrukere, bedrifter og andre tjenestetilbydere. Apper forenkler hverdagen. For eksempel, på et enkelt tastetrykk på mobilen kan du se når neste buss kommer. Du kan bestille kinobilletter, bestille taxi eller sjekke hva som skjer i Trondheim i dag. Tenk over hva du er interessert i og hva du liker – det finnes nesten garantert en app for det.

Planlegg bussreisen med AtB

AtB-appen lar deg sjekke bussruten og kjøpe billetter i Trondheim og Trøndelag for øvrig. Du betaler enkelt via Vipps. Du kan sjekke avganger i sanntid via appen, samt se hvor nærmeste bussholdeplass er ved å benytte din posisjon. Du får også opp reiseforslag, samt du har mulighet til å lagre favoritter.

Dersom du skal benytte deg av offentlig transport i Trondheim, så er denne appen et must. Glem alt om å kjøpe billetter på bussen, lete etter holdeplasser eller laste ned utallige bussruter for å finne beste rute. Du har tilgang til alt du trenger ved å laste ned denne appen på mobilen din.

Benytt bysykkeltilbudet med Trondheim Bysykkel

Du kan leie både bysykler og elsparkesykler i Trondheim via praktiske apper. Dersom du vil sykle, så er Trondheim Bysykkel appen for deg. Appen gjør det mulig å låse opp og igjen syklene. Du er rett og slett nødt til å laste ned appen om du vil leie syklene.

Inne i appen kan du få opp kart som viser deg hvor nærmeste sykkel er. Du kan også sjekke om det er noen sykler tilgjengelige for øyeblikket. En annen morsom funksjon er statistikk over hvilke strekninger du har syklet, alle turene du har syklet og hvor lenge du syklet om gangen. Dersom du heller vil leie en elsparkesykkel, kan du se nærmere på appene TIER, Ryde og Voi.

Hva skjer i Trondheim

Det finnes egne apper for ulike arrangement og festivaler i Trondheim. Kulturnatt Trondheim er et godt eksempel på dette. Festival-appen lar deg sjekke programmet, merke av favoritter og planlegge kvelden i forkant. Appen er derfor et godt verktøy for å sikre at du ikke går glipp av noe moro under festivalen.

Hvis du liker shopping, kan du laste ned appen for Trondheim Torg kundeklubb. Her kan du sjekke siste tilbud, holde deg oppdatert på kundekvelder og få tilgang til eksklusive medlemsfordeler. Det koster ingenting å være medlem. Det er verdt å nevne at mange butikker i Trondheim har egne apper og kundeklubber. Sjekk om din favoritt-butikk har en app også.

Bestill taxi i Trondheim via app

Trenger du taxi? Taxiapper er utrolig praktiske. Du slipper å lete rundt etter taxiholdeplass eller ringe rundt. Last ned en av flere taxiapper for Trondheim, angi hvor du skal hentes og hvor du vil kjøres og deretter kommer taxien til ønsket tidspunkt. Du må bare være obs på at det kan være ventetider i travle perioder. Det kan være lurt å bestille god tid i forkant for å slippe å vente.

TrønderTaxi og Norges Taxi er to gode eksempler på taxiapper i Trondheim. TrønderTaxi har mange nyttige funksjoner. For eksempel, avansert adressesøk gjør det enkelt å finne frem til riktig adresse. Appen finner deretter automatisk frem til aktuelle drosjeselskaper i området. Norges Taxi er derimot appen til ett spesifikt taxiselskap.

Få med deg lokalnyheter med avisapper

Les trd.by og Adresseavisen via mobilapp for å holde deg oppdatert på siste nytt i Trondheim. Du kan for eksempel sjekke konserter og uteliv, eller du kan lese spennende artikler. Det er også mulig å få tilgang til Adresseavisens papirutgave, bare i digitalt format via appen Adresseavisen eAvis. Den koster imidlertid penger for å få tilgang til.

Andre apper for Trondheim som er verdt å ha

Det finnes apper som gjelder for hele Norge som også kan være nyttig for deg som bor i Trondheim. For eksempel, Student ID er en praktisk app for deg som alltid glemmer studentbeviset ditt. Nå kan du bare vise det frem via mobilappen istedenfor. Ut.no er derimot en god app for alle som elsker å komme seg ut i naturen. Her kan du finne populære turforslag og få opp kart over hvor du skal gå.