– Vi kjøper kjøttet ferskt fra bønder på Jæren, forteller Stig Riber hos Jimis nederst i Nordre.

Bør man eksperimentere med den klassiske ribba? Ja. I hvert fall litt, mener Stig Riber som driver Jimi’s Diner nederst i Søndre gate.

– Vi revolusjonerer ikke tallerkenen. Jeg vil heller si at vi justerer litt på råvarene, smiler han mellom lunsjgjestene sine.

BESTILL BORD HOS JIMIS HER

Mørt og saftig

– Et fantastisk fint kjøtt. Er du ikke enig, spør Riber.

Inne på kjøkkenet til Jimi’s Diner løfter han fram et voksent stykke med ribbe av Hampshiregris.

– Det er en amerikansk griserase som ikke er særlig vanlig i Norge. Vi kjøper kjøttet ferskt fra bønder på Jæren, forklarer han.

– Hva er det som er spesielt med denne ribba?

– Hovedsaklig at den har et tynt fettlag under svoren. I tillegg er kjøttet veldig smakfullt og marmorert. Det egner seg helt ypperlig til ribbe, sier Riber.

Mørhet og saftighet blir ofte nevnt som egenskaper denne griserasen er god på.

– Midt i blinken for de som liker ribbe, men ikke er veldig begeistret for tjukke fettrander?

– Det er en god beskrivelse, smiler han.

I tillegg til ribbe av Hampshire-gris serveres juletallerkenen med krydret julepølse, hjemmelaget potetmos med gulrot, husets egen julesjysaus, grovkuttet rødkål og tyttebærsyltetøy.

– Tallerkenen serveres i to porsjoner – vanlig, og liten for de som ikke er så storspiste, legger han til.

Heftig start

Det er gått ganske nøyaktig et halvt år siden Jimi’s Diner åpnet dørene på selveste nasjonaldagen. På spørsmål om hvordan de første seks månedene har artet seg, er Riber et stort smil.

– Utrolig positivt. Å etablere en ny restaurant i Trondheim er ikke en øvelse for den lettskremte, men vi har blitt veldig godt mottatt av byens befolkning. Og det er jeg takknemlig for.

– Menyen tar utgangspunkt i den amerikanske dineren. Noen retter som har slått ekstra godt an?

Riber tar en kjapp tenkepause.

– Hvis jeg må trekke fram én, så vil jeg nok si vår Philly Cheese Steak med skiver av biff og smeltet ost i ferskt brød. Der har vi truffet veldig godt. Vår Crusty Pan Pizza er en annen bestselger, forklarer restauratøren som også roser huseieren E.C. Dahls Eiendom for samarbeidet.

– De er en aktør som tenker langsiktig, og som er lette å forholde seg til. Det betyr mye for meg som grunder i Midtbyen, legger han til.

Stamgjester

Ute i restauranten serverer Lena Solum sultne lunsjgjester i den gryende førjulsstria. Hun har vært med siden starten i mai.

– Jeg begynner å kjenne igjen flere ansikter. Det at vi allerede har mange stamgjester betyr at vi har truffet med konseptet, smiler hun.

Det er en vurdering som Riber deler.

– Nå skal vi bare kjøre på videre. Levere på det vi er gode til, nemlig god mat i trivelig og særegen atmosfære.

– Hva med de som ikke har lyst på amerikansk juletallerken?

– Ikke noe problem. Vi serverer hele menyen vår som vanlig, avslutter han.

BESTILL BORD HOS JIMIS HER