Med rundt 70 ansatte som jobber ute i felten på lokasjoner over hele Trøndelag er bilen avgjørende for smidig arbeidsflyt og friksjonsfri logistikk hos elektrofirmaet med hovedkvarter på Tunga.

Bilparken består i dag av 30 biler, halvparten av varierende alder og fabrikant. Erfaringene med Ford Transit Connect, som de i dag har 16 stykker av, tilsier full overgang til Ford:

– Fremover blir det bare Ford Transit Connect, det blir ikke snakk om noe annet for vår del. Vi har en del eldre biler som vi skal slite ut før de byttes ut, sier Hov, som er logistikkansvarlig i Argon Elektro AS, et selskap som har sørget for «spenning» over hele Trøndelag siden 60-tallet.

BESTILL PRØVEKJØRING

Kaprer prestisjeoppdrag

De siste årene har Argon Elektro kapret noen av de store prestisjeoppdragene i trøndersk elektrobransje, som elanlegget på Marine Harvests gigantiske forfabrikk på Fosen, nye Thora Storm videregående og sist men ikke minst: Trapphuset ved Trondheim Sentralstasjon – landets eneste næringsbygg som er bygget over en jernbanelinje.

– Vi skal respondere raskt og levere tjenester til riktig tid. Da er bilen avgjørende. Men det er også utslagsgivende for valget vårt at folkene på Kverneland er «på» og kjapt sørger for en lånebil hvis en – mot formodning – blir stående. Det er en svært viktig del av den servicen vi får, sier Hov.

Image with visual paralax effect

Derfor valgte vi Connect

– Jeg vil ha varme i frontruta. Årsaken er at hvis det blir underkjølt regn, så iser det. Webasto er et must. Dessuten er det en del detaljer som må være på plass, som for eksempel airbag i passasjersetet. Selvsagt må vi ha det. Plutselig så har vi med oss en lærling eller en passasjer. Og de skal også være sikret om noe skjer. Vi må huske på at bilen er arbeidsplassen til de som jobber her. Transiten er kontoret til våre ansatte. Bilen er romslig og stor. Elektrikerne får med seg alt av nødvendig utstyr, og bilene våre er innredet og skreddersydd for en elektrikers behov. Så størrelsen er viktig.

Fremover blir det bare Ford Transit Connect, det blir ikke snakk om noe annet for vår del.

Så har det blitt en fin bil utseendemessig, ifølge Hov:

– Og det legger vi vekt på. Bilene våre er en rullende reklameplakat for Argon Elektro. De vises i bybildet og er firmaets ansikt utad. Kjepphesten min er at de skal være rene og se skikkelige ut.

– Men nå venter jeg på at den skal leveres med automat. Og det har jeg hørt skal skje, så det ser jeg frem til.

Bilen er Anitas mobile kontor

Anita Prestvik begynte som serviceelektriker i Argon Elektro AS i november i fjor og er en av fire kvinnelige elektrikere i Argon Elektro.

Vi møter henne nederst i Munkegata, der Argon Elektro er i ferd med å sluttføre elektrikerarbeidet i en kontorbygning.

– Vi drar opp nytt anlegg, med nye kabler og kurser, forteller Prestvik som stortrives med Ford Transit Connect som «mobilt kontor»:

– Ja, bilen er jeg svært fornøyd med. Den er romslig og har bra komfort. Jeg liker spesielt ryggesensoren og at den har webasto, sier Prestvik, som forteller at stadig flere jenter er på vei inn i bransjen

– I Argon Elektro er vi fire jenter. Det jeg liker best med jobben er at den er veldig variert. Jeg får både være kreativ og jobbe praktisk. Og det liker jeg, sier Prestvik.

BESTILL PRØVEKJØRING

Fem Ford-finesser som gjør deg mer effektiv på jobb

Ford Transit Connect er et pålitelig arbeidsjern med en rekke finesser som er der for å gjøre arbeidsdagen din så effektiv og behagelig som mulig, sier Roar Holthe, salgssjef for Kverneland Bil Trondheim.

Holthe trekker blant annet frem:

Mobilt kontor: Med mobile tilkoblingsmuligheter er det enkelt å holde virksomheten i gang, uansett hvor du måtte befinne deg. Førerhuset har tre forskjellige midtkonsoller som alle er utformet for at du skal ha enkel tilgang til alt du trenger. Avhengig av modellen og seteutformingen kan du anvende både åpne og lukkbare konsoller, én eller to 12V-kontakter, Aux-innang og USB-tilkobling, koppholdere, plass til bærbar PC eller A4-filer og en lagringsplass under.

Kom raskt i gang på kalde morgener: Quickclear er en smart løsning, laget for at du skal komme raskt i gang på kalde morgener. Alt du gjør er å trykke på en knapp og systemet fjerner is, rim og dugg på imponerende kort tid selv om det er under null grader utenfor bilen.

Alt du gjør er å trykke på en knapp og systemet fjerner is, rim og dugg på imponerende kort tid selv om det er under null grader utenfor bilen.

Trygg fylling av drivstoff: Easy-Fuel gjør det praktisk talt umulig å fylle feil drivstoff på varebilen simpelthen fordi feil fyllepistol ikke passer. Fordi Ford Easy-Fuel er et system uten lokk trenger du aldri mer å håndtere skitne drivstofflokk.

Enkelt å holde førerhuset ryddig: En lagringshylle ovenfor sjåføren og passasjeren utnytter det ellers ubrukte rommet på en effektiv måte slik at du kan holde førerhuset ryddig og fremdeles ha enkel tilgang til det du trenger.

 Avansert handsfree-teknologi: Ford SYNC lar deg styre musikken og foreta anrop med enkle talekommandoer. Hvis for eksempel «home» er ført opp som en kontakt i din mobiltelefon trenger du bare å si: “Call home”, og systemet vil automatisk ringe dette nummeret. Du kan bruke stemmekommandoer for å spille sanger fra en USB eller MP3/iPod, eller når du ønsker å streame musikk fra en Bluetooth-kompatibel telefon. Systemet kan til og med lese innkommende SMS-er høyt for deg.

Kåret til årets varebil to år på rad

Ford Transit Connect ble kåret «til årets internasjonale varebil» i 2014 på nyttekjøretøyutstillingen Comtrans i Moskva. Der ble Ford den første varebilprodusenten som har vunnet den prestisjetunge prisen to år på rad. Nye Transit Connect imponerte juryen på en rekke områder. Ikke minst ble det lagt vekt på at Ford har bygget en lett varebil med stor vekt på god driftsøkonomi – med Transit Connect som er et godt svar på behovene til små firmaer og storforbrukere med behov for å få ned kostnadene ved varetransport, fastslårPieter Wieman, formann for juryen som kårer Årets Internasjonale Varebil.

BESTILL PRØVEKJØRING