Den ultimate friheten: Bilen

sponset sak: Drømmer du om den ultimate friheten? Om å ikke være avhengig av andre når du skal komme deg fra A til B? Da bør du kanskje kjøpe deg en bil. Med bil har du friheten til å reise akkurat hvor du vil, når du vil.

Det er ikke alltid det passer å sykle når du skal handle, jobbe eller trene. Bilen er et enkelt, pålitelig og trygt valg i en travel hverdag. Og så kan du også bruke den når du skal på ferie.

Hva du bør tenke på før du kjøper en bil

Du kan velge den modellen og merket som passer dine behov. Dersom behovene dine endrer seg, er det mulig å selge bilen videre.

Når du kjøper bil kan du enten betale hele beløpet umiddelbart, eller du kan ta opp et billån, og nedbetale over tid. Kanskje du nettopp har solgt din gamle bil, og har litt ekstra å legge i potten når du skal kjøpe den nye bilen?

Det er en rekke ting du bør tenke på før du bestemmer deg for hvilken bil du skal kjøpe:

  • Betyr bilmerket noe for deg?
  • Skal den nye bilen din kjøre på strøm, bensin eller en blanding som en hybridbil?
  • Er klimapåvirkning viktig for deg?
  • Bilens romslighet: Har du for eksempel en stor familie og små barn, eller trenger du plass til et kjæledyr som du må ha med bur til.

Det er altså mye du skal ta stilling til når du skal velge riktig bil. I tillegg er prisen en avgjørende faktor for om du har mulighet til å få drømmebilen. Noen ganger lønner det seg også å se på bruktbilmarkedet for å se om du kan kjøpe drømmebilen der.

Det økonomiske aspektet ved å kjøpe bil

Det er mange måter å bli bileier på. Den helt tradisjonelle måten er selvfølgelig å kjøpe nybil. På denne måten er du dekket av fabrikkgarantien og du får mulighet til å gjøre tilpasninger – normalt kan du velge fritt mellom masse ekstrautstyr og farge på bilen.

Hvis du ikke har økonomi til å kjøpe nybil, kan du enten kjøpe en bruktbil eller du kan velge en leasing avtale. Å kjøpe bil kan generelt gjøres på to måter:

  • Gjennom en bilforhandler
  • Gjennom en privatperson

Det er størst trygghet for deg som forbruker å kjøpe bilen gjennom en bilforhandler. Mange bilforhandlere samarbeider også med anerkjente banker, for eksempel Santander Consumer Bank, som du kan søke om billån gjennom.

Med en leasingavtale eier du ikke bilen. Det er derimot en smart måte å skaffe seg bil på hvis du ikke ønsker å låse deg til én bestemt bil, da du relativt enkelt kan bytte til en annen modell etter en avtalt tidsramme. Du kan også komme deg ut av avtalen dersom ditt behov for bil plutselig endrer seg.

Friheten bilen gir deg

Din nye bil gir deg friheten til å gjøre akkurat det du vil. Du kan bruke bilen i hverdagen og reise på tur i helgene. Kanskje du, din familie eller venner kunne tenke dere en bilferie? Her er din egen bil helt optimal.

Bilen gir deg stor fleksibilitet, og du kan kjøre av sted akkurat når det passer deg. Du får en frihet ved å eie din egen bil som du ikke kan sette en prislapp på.

Priseksempel billån: 5,55% nom./ 7,20% eff., 35% egenkapital, lånebeløp kr. 150 000,– o/5 år, kostnad kr. 27 719,– totalt kr. 177 722