Foto: Øyvind Blomstereng

San Sebastian har justert menyen, og nå er kjøkkensjefen opptatt av å vise restaurantgjestene i byen at de har mye mer enn bare tapas, men også utvalgte hovedretter basert på den fyrige, spanske smakspaletten.

BESTILL BORD

Image with visual paralax effect

Grillbonanza er en skikkelig grillfest, med gode, spanske smaker.

– Er du glad i kjøtt er «grillbonanza» en skikkelig fest, og du blir god og mett. Her får du grillet indrefilet, chorizo, kyllingvinger med chilismør og grillet svineribbe med vår egen, litt fruktige San Sebastian-glace. Retten kommer med stekte, friske grønnsaker, tomat – og rødløkssalat, patatas bravas, saltbakte poteter, kremet peppersaus og bernaise. Dette er en solid kjøttrett, med mye smak, smiler Stig Riber, kokk, restaurantgründer og medeier i San Sebastian.

Den andre bestselgeren er en klassisk, spansk tapasplanke. Så full av delikatesser at den serveres i to omganger. Første servering kommer med hjemmebakt focacciabrød, alioli, Gordal-oliven, dadler med bacon, manchego, serranoskinke og hvitløksscampi.

– Runde nummer to består av kyllingvinger, saltbakte poteter, spanske kjøttboller i tomatsalsa med parmesan og en veldig god rett av fjellam i hvetetortilla, forteller Riber.

Image with visual paralax effect

– Verd å merke seg er at vi har utvidet menyen med selvstendige hovedretter. Min personlige favoritt er Secreto Iberico, som er et håndplukket, godt marmorert filetstykke av ibericogris. Den understekes og serveres medium. Iberico er en frittgående gris, og kjøttet er noe helt spesielt. Fantastisk smak! Den serverer vi med pimientosalat og en slikemyk rotmos av potet og selleri. Kjøttet er så saftig og smakfullt i seg selv at denne retten kommer uten saus, sier Riber.

Riber trekker også frem blåskjellretten basert på fløte ,hvitvin, hvitløk og chorizo, og bacalao laget på klippfiskloin, hvis du er klar for spanske retter med mye smak:

– Fantastisk gode retter med mye smak som må prøves. Ta gjerne turen innom i påska, vi har åpent alle dager, sier Riber.

Image with visual paralax effect

Secreto Iberico: – Kjøttet er flott marmorert og så smakfullt i seg selv at saus er overflødig, sier Stig Riber.

Sjekk menyen her  

San Sebastian –  en av verdens store gourmet-destinasjoner

San Sebastian kalles ofte tapasens hjemby, og navnet forplikter, mener ledelsen for Trondheims-restauranten. Derfor drar de jevnlig til den pittoreske havnebyen for å hente hjem inspirasjon og impulser. Og ikke minst smake på olje, skinker, vin og pintxos (tapas)  – og for oppleve kulturen, folkelivet og restaurantene på kveldstid.

Flere av kjøkkensjefene har i perioder jobbet på restauranter i San Sebastian.

– Matkulturen i San Sebastian er helt spesiell og i verdensklasse. Historisk så lå de aldri under romerne. Fortsatt er folket noe helt for seg selv – litt forvirret kanskje, siden de verken er helt spanske eller noe annet. Derfor spør de seg tre grunnleggende spørsmål hver dag: Hvem er jeg, hvor kommer jeg fra og hvor skal jeg spise i kveld?, humrer Steinar Hyll, medeier i San Sebastian.

Image with visual paralax effect

– I San Sebastian er mat viktig. Det betyr ikke at alt skal være gourmet, men dette er utvilsomt en by der matkunsten er i rivende utvikling. San Sebastian er en kulturby med store festivaler, de har en flott bynær strand, og i havna er det god tilgang på sjømat. Mange gode mathaller har de også.  De fleste barene har pintxos (tapas) – små gourmetopplevelser på tannpirkere. Med mye smak!  Og det er visjonen vår for San Sebastian: Vi lager mat med mye smak og vi skaper gode opplevelser, sier Hyll.

Image with visual paralax effect

Populær lunsjrett: Grillet surdeigsbrød med serranoskinke, cantaloupe melon, parmesan, salat og alioli.

Bestill bord her