Alle gründerbedrifter har sin egen unike historie. For Mythos Tattoo startet det med en 11-årig jente som møtte en full sjømann fra Tyskland:

– På arma hadde han ei tatovering. Jeg ble helt trollbundet og ville spørre masse om tatoveringen hans, men det er klart, han ville ikke ha noe med en liten jentunge å gjøre. Jeg snakker jo ikke tysk heller, så det ble med minnet av tatoveringa, forteller tatoveringsartist Linn Theres fra Sømna – en kommune i nordpå befolket av  2000 sjeler.

Image with visual paralax effect

Tida gikk og Sømna ble etterhvert for lite for Linn som skrapet sammen penger, pakket veska og flyttet til Trondheim, hvor hun i starten bodde hos ei venninne og tok de jobbene hun kunne få tak i. SÅ ville skjebnen at hun fikk seg jobb hos Flaming heart som ryddehjelp. En dag fikk hun spørsmål fra eieren om han ikke kunne få se tegningene hennes. Dermed ble hun en av de første kvinnelige tatovørene i Trondheim. Det var i 2005.

I dag er hun godt etablert på tattoo-scenen i. Trondheim – med eget studio godt plassert i Bakkegata:

– Det vi tilbyr er unike customtegnede tatoveringer, som vi tegner og tilpasser etter kundenes ønsker. Hos oss kan du la deg tatovere av prisvinnende artister i et rolig og inkluderende miljø. Vi har dedikert årevis med hardt arbeid for å finne vår fargepalett, strek og uttrykk. Samtidig holder vi oss oppdatert på nye trender og stiler. Her setter vi høy fokus på kvalitet og kos. Det skal være moro å komme til oss å tatovere seg og vi vil at alle skal føle seg velkomne og hjemme. Hygiene er alltid i  fokus hos oss og vi er kurset av blant annet Oslo universitetssykehus. Så vi tilbyr tatovering i trygge rammer, forteller Linn. 

Felipe er en av de fire artistene som jobber hos Mythos. Han  kommer fra Brasil og tegner alltid custom. Felipe er en erfaren tatovør som har jobbet over hele verden og tatoverer i de aller fleste stiler.

Book en avtale her

Folkene på Mythos kan skilte med mange premier og diplomer fra hele Europa. Alle har de reist rundt på conventions og fått sine utmerkelser. Fire uavhengige artister holder nålene i gang hos Myhtos, alle med sin egen individuelle og unike stil: Linn Theres , Adrian Halmøy, Felipe Fam og Karoline Vedal Etter å ha måtte holde stengt på grunn av covid-19 utbruddet, gjenåpnet Mythos Tattoo 27.april. Da hadde de holdt stengt i over seks uker

Linn Theres er stolt over hva hun har fått til i Bakkegata: 

-Men nå har det vært tøffe tider. Vi som jobber her er selvstendig næringsdrivende og vi har alle stått på bar bakke i hele koronatiden. Jeg fikk melding fra regnskapsføreren om at jeg kunne søke om å få 1900 kroner i kompensasjon. Det dekker knapt telefonregningen, så her er det bare å jobbe, sier hun.

– Jeg har ofte jobbet til midnatt i det siste, og det blir vel mye av det fremover også. Men som en gammel mentor alltid sa til meg: “sink or swim”. Og vi skal ikke gå under av dette

De faste kundene har vært veldig støttende under koronatiden. Linn har også laget en del bilder som hun har solgt i tiden det var stengt:

-Vi har en stor krets med faste kunder. Det er på grunn av kvalitet, nøyaktighet og tillit. 

Etter åpningen prøver gjengen på Mythos å spre kundene utover dagen så godt det kan gjøres. 

Åpningstiden er mellom 11 og 18, men noen ganger er det folk fra klokken 9 til midnatt. 

– Det er mest timebestilling, men vi tar oss av drop-in om det passer. 

Her er noen eksempler fra Mythos Tattoo