Scandic Lerkendal byr på mer enn hotellrom, skybar og konferansefasiliteter. Nå satser de også på å bli den foretrukne møteplassen for nabolaget:

-Mat og drikke bringer folk sammen, og det gjør folk lykkelige! Derfor er jeg også lykkelig, jeg elsker jobben min, sier soussjef Sam Haouata mellom serveringene i lunsjen denne formiddagen.

– Jeg elsker jobben min, og trives aller best når jeg kan gjøre mine gjester fornøyde, sier Sam. Her sammen med servitør Ella Sofia Trewe.

På Lerkendal Bistro & Bar har Haouta funnet sitt «nye hjem» som han kaller det.

Sammen med sine kolleger har han laget en ny franskinspirert Bistromeny.

Den gjelder hele dagen fra de åpner kl 11. På menyen står både Boeuf Bourguignon, Bouillabaisse og andre franske spesialiteter.

Restaurantsjef Mathilda Billgert legger til:

– Dagens lunsj – suppe og sandwich – blir stadig mer populært. For ikke å glemme burgeren vår, den er det mange som vil ha, forteller hun.

Sam er fra Marokko, og har bodd mange år i Spania hvor han også eier og driver sin egen restaurant. Soussjefen kan også skilte med fem års erfaring fra Britannia Hotell.

Image with visual paralax effect

Han legger sin flid i hver en minste detalj, og har det aller best når det svinger på kjøkkenet.

–Hvis jeg får kritikk, kan jeg bare forbedre meg og det er det viktigste for meg, sier han.

Menyen er ikke kjempestor, men nøye gjennomtenkt.

–Gode råvarer og mat laget med kjærlighet! sier Sam.

Vil være til for nabolaget

Hotelldirektør Line Vikrem-Rosmæl ser at stadig flere av naboene finner veien til hotellet.

–Folk trenger en møteplass i nabolaget, derfor har vi nå satset litt ekstra på bistroen vår, forteller hun.

Med den nye bydelssatsingen ønsker de å være til både for studenter, bedrifter, familier og andre i nabolaget som lenge har manglet en møteplass.

Hotelldirektør Line Vikrem-Rosmæl og restaurantsjef Mathilda Billgert ved Lerkendal Bistro & Bar.

–Vi har gjester fra Nardo og Tempe og området rundt her. Og på søndager serverer vi bydelens beste entrecôte fra kl. 16, sier hotelldirektør Line Vikrem-Rosmæl stolt.

Ønsket er å skape en bydelsbistro hvor venner, familier og naboer kan samles – og hvor mange av bedriftene i området legger turen når de skal ha møter eller sosiale samlinger utenfor kontorene sine.

Hjemmekoselig

Kollegene Inga Bongo og Mariel Hvidsten fra Enevo har gått ut for å spise lunsj denne formiddagen.

–Inga har bursdag i dag, og vi ville hit for å feire, forteller Mariel, som er HR- og rekrutteringskonsulent  i selskapet.

Siden de jobber rett over gata er det for dem ekstra attraktivt å bruke den nye bydelsbistroen.

Kollegene Inga Bongo og Mariel Hvidsten ved Enevo er superfornøyde med at det nå finnes en bydelsbistro på andre siden av gaten for der de jobber.

–Det er kjempegod mat her og nesten litt hjemmekoselig stemning, dessuten er det jo rett i nærheten så da er det mulig å ta en kjapp lunsj utenfor kontoret, sier de.

De har allerede lagt planer om å dra hit ved flere anledninger.

–Om noen uker skal vi samles en gjeng rett etter jobb og ta en middag her, og planen er å gå i Utsikten Lounge etterpå, det er jo sinnsykt fin utsikt der oppe! After work på fredager er et kjempetilbud, sier Inga og Mariel.

Når Sam får nyss i at det er en bursdagsgjest på besøk, går han straks i gang med å servere henne en overraskelse til dessert: créme brûlée:

– Jeg vil alltid at gjestene mine skal ha det bra, hvis de er fornøyd, blir også jeg lykkelig, smiler Sam.

– Lerkendal Bistro & Bar skal være til for bydelen, forteller f.v Mathilda Billgert (restaurantsjef), Sam Haouta (soussjef) og Ella Sofia Trewe (servitør).

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre