Kontakt Bobilagenten AS her

– Tre ord. Pris, kvalitet og kundeservice! Alt annet er egentlig uviktig for oss. Vi bryr oss ikke om fine fasader, flott adresse og annet kostbart fjas. Det betyr bare økte kostnader for kundene. Mottoet vårt er «Bobiler for folk flest» og det har vi stått knallhardt på fra vi åpnet dørene i 1996, understreker Småberg kompromissløst.

Kommer fra hele landet

Ved inngangen av 2020 var det drøyt 50 000 registrerte bobiler i Norge. Det er en dobling på ti år. Bobilagenten AS på Tiller har hatt god organisk vekst gjennom hele perioden, og solgte i fjor 120 bobiler. Og kundene kommer slett ikke bare fra Trondheimsregionen.

– For ikke lenge siden hadde vi en kar som reiste helt fra Bergen for å kjøpe bobil her. Han fortalte at det var en forhandler bare 200 meter fra der han bodde, som solgte den eksakt samme modellen som oss. Forskjellen var at vi var over 80 000 kroner billigere. Det var mange mil å reise, men vel verdt det, smiler Johansen mens han og Småberg guider gjennom lokalene i Tiller-Ringen 147.

Variasjonen er omfattende – fra store og mektige familiemodeller med sovealkove over førerhuset, til mindre og mer kompakte bybobiler tilpasset enslige og par.

Image with visual paralax effect

– Vi har en svært bred kundemasse som etterspør forskjellige løsninger. Da er det avgjørende for oss å kunne tilby hele spekteret av bobiler, sier Småberg.

– Det finnes ingen typisk bobilkjøper, med andre ord?

– Absolutt ikke. Den yngste vi har hatt var vel en student på 22 år, hvis jeg husker riktig. Den eldste en pensjonist på 84. Sånn er hverdagen vår. Herlig, smiler han.

——————————

«Vi hadde ønsket oss bobil i mange år. Valget falt på Bobilagenten på Tiller. Vi landet til slutt på en utmerket 2019-modell Rimor Seal 12 Plus. Er meget godt fornøyd med kundeservicen. Har vi lurt på noe så har de tatt tak i det tvert. Terningkast 6, rett og slett. Bobilagenten anbefales på det sterkeste.» – Tor Arne Nilsen Monkvik

——————————

Full kontroll

Prismessig ligger Bobilagenten i sjiktet 100 000 til 900 000 kroner. Omlag halvparten av salget er brukte kjøretøyer. Når det gjelder nye bobiler har de en klar målsetting.

– Dersom det er snakk om to like modeller, så matcher vi prisene til alle våre konkurrenter i Norge. I tillegg kutter vi prisene på opptil 30 000 kroner på nye bobiler, forklarer Johansen.

Årsaken til at de evner å holde denne linja er enkel: full kostnadskontroll over hele verdikjeden – fra bilene kommer med båt fra produsentene på kontinentet, til de står i låven på Tiller.

– Gjennom 24 år i bransjen har vi etablert en ekstremt kostnadseffektiv logistikk fra a til å. Og det kommer kundene våre til gode. Alt handler til syvende og sist om kunden, vektlegger han.

Bobilagenten er heller ikke knyttet til ett spesielt agentur.

– Hvorfor ikke?

– Det er en klar strategi fra vår side. Som uavhengig aktør er vi ikke bundet av avtaler og restriksjoner. Vi handler direkte fra fabrikk, og favoriserer ikke det ene eller andre merket. Garantiene er også de samme som de andre forhandlerne har på nybil, og i mange tilfeller bedre. Vi har frihet til ta våre egne valg, sier Johansen.

Småberg er enig:

– Det gjør også at beslutningsveiene våre er korte og forutsigbare, legger han til.

——————————

«Vi fant tilfeldigvis en bil på nett hos Bobilagenten. Bilen vi skulle kjøpe var allerede solgt da vi kom dit, men selgeren viste oss en enda bedre bil. Vi fikk svært god oppfølging både under og etter salget. Det lille som var av reklamasjon har i ettertid blitt rettet opp uten diskusjon. Vi er svært fornøyd, og kan absolutt anbefale Bobilagenten. PS. Nå sitter vi i 14-dagers karantene, etter å ha kjørt 400 mil Bodø-Trondheim-Flensburg-Bodø.» – Elisabeth Fjellgård

——————————

Westfalia Mercedes, Roller Team Livingstone og Karmann Davis. Utvalget av modeller – både nye og brukte – er imponerende. Det samme er sant om den nitidige detaljkunnskapen til Småberg og Johansen når de legger ut om alt fra lagringskapasitet, kjøkken- og toalettfunksjoner, kjøreegenskaper og drivstofforbruk.

I motsetning til mange andre aktører i bransjen, som stenger døra og går hjem klokka fem, er Bobilagenten svært fleksible.

– Om en kunde har lyst til å komme og titte på biler en søndag formiddag, så er det overhode ikke noe problem. Vi har også telefonvakt fra 7 til 12 , 7 dager i uka, dersom det oppstår et problem med bobilen eller de har andre spørsmål, forteller de to.
Gradestokken inne i visningslokalene har krøpet opp på tosifret celsius i formiddagssola. Friskt, men ikke tilfeldig.

– Noen bemerker at vi ikke fyrer opp til t-skjorte temperatur hele året. Det ville kostet oss nesten 50 000 kroner i måneden store deler av året. Blir mye penger av sånt, penger som vi heller bruker til å kutte prisene på bobilene våre. Vi som jobber her tar heller på oss en ekstra genser, smiler Småberg.

——————————

«Vi bor på Vestlandet, men tar ofte turen til Trøndelag da våre røtter er der. Vi så behovet for en større bobil på en tur vi gjorde høsten 2018. Etter en telefonrunde bestemte vi oss for Bobilagenten. De ga oss et tilbud på en Hobby som vi ikke kunne si nei til. Vi vil framheve servicen og hjelpsomheten ved selve kjøpet, både før og etter. De er alltid tilgjengelig på telefon. Feil ble rettet kjapt. Kort oppsummert – vi gjorde et godt valg da vi valgte Bobilagenten.» Sølvi og Frode Kulsås

——————————

Oppfordring

I etasjen over ligger verkstedene til Bobilagenten.

– Vi har har to store verksted med flere porter og god takhøyde. Her har vi plass til selv de største bobilene. Staben vår har lang erfaring innen service og reparasjoner, samt levering og og montering av ekstrautstyr, sier Småberg.

Vi er slutten av mars. Myndighetenes omfattende nasjonale koronatiltak er uhyre krevende for mange bransjer. Hvor lenge pandemien vil påvirke hverdagen til næringslivet i Trøndelag, er det ingen som aner.

– Vi har merket en svak nedgang de siste ukene, men vi er nok ikke en næring som rammes så brutalt som endel andre, sier han.

Både Småberg og Johansen kommer med en oppfordring til eksisterende og potensielle bobileiere.

– Når det verste er over og myndighetene gir klarsignal: Bruk Norge! Reis land og strand i bobilen og benytt tjenester og tilbud i hele landet, avslutter de to.

Kontakt Bobilagenten AS her