Den hardt prøvede serveringsbransjen i Trondheim begynner endelig se lyset i tunellen, etter å ha kjørt berg og dalbane de siste månedene: Skjenkestopp og harde restriksjoner har herjet med de fleste restauratørene i byen. Noen har gått over ende. Men nå er det optimismen som råder –  i alle fall på Krambua:

– Jeg forstår at myndighetene har tatt tøffe grep, men nå fortjener vi alle – og ikke minst gjestene våre – en sommer som ligner det vi hadde før. Med musikk, skikkelig mat og god stemning rundt bordene. Jeg er så glad for at vi har fått i gang livemusikken på huset igjen. Krambua er ikke det samme uten. Vi tar selvsagt alle forhåndregler med smittevern, men nå tror jeg vi alle trenger litt normalitet tilbake i livene våre igjen, sier Thomas Haug, daglig leder og medeier i Krambua.

Kroks jazzcafe

Allerede har det vært et par konserter på Krambua: Kroks legendariske Jazzkafe har definitivt overlevd coronaviruset og vel så det. Krok har levert jazz  fra øverste hylle med en gnistrende konsert fra Jolly Jumper og Big Moe & Jimbo Bimbo Jambo Band.

Og sist lørdag kunne du oppleve Siris Svale band anført av Siri Gellein og et knippe stjernemusikere.  Da var det cool jazz som fylte lokalene til et av byens eldste og mest særegne utesteder.

– Vi har virkelig savna jazzen og bluesen her på Krambua, og det tror jeg Krambua-folket har gjort også. Kroken er i storform, og bluesklubben har også funnet tonen. 1. mai blir det godstemning i lokalene våre med Mad Cap Flyers og gjenåpning av  «Formiddagsbluesen» forteller Haug og gliser godt i skjegget.

Rift om billettene

Men det er rift om billettene og siden det er et publikumstak på 50 personer, blir det raskt utsolgt:

– Ring og bestill bord eller send oss en melding. Da er du sikret billett, oppfordrer Haug, som minner om at Krambua i likhet med andre plasser praktiserer spiseplikt:

– Kjøkkensjefen har brukt tida godt og har justert og trimma menyen. Etterhvert har folk fått med seg at vi også satser på maten. Stalltipset mitt er å prøve for eksempel hvit safran bacalao med potetmos eller Jack Daniels rips. Den er supermør og glacet med en skikkelig barbequesaus. Ellers har vi en god vegetarburger og fine småretter også. På kjøkkenet lever vi etter mottoet » Morra di jobber ikke her, det bare smaker sånn! Så da har vi lagt lista, fastslår kramkar Haug.

Sjekk ut menyen her

PS. For booking, gå til Krambuas nettside eller ring på 73535253 dersom bookingen gjelder for i dag. For andre hendvendelser send oss en e-post.