Rune Gerhardsen, salgsleder i Regus, smiler stolt når han viser oss rundt mellom splitter nye kontorer, arbeidsstasjoner og store lyse fellesarealer. Så hva er det som er så særegent med konseptet til Regus?

– Det er enkelt. La oss ta et tenkt eksempel. En bedrift har fem ansatte. Plutselig får den et stort oppdrag som gjør at staben må mer enn dobles. De neste årene er oppdragsmengden god. På et tidspunkt endrer imidlertid forutsetningene til bedriften seg, og de må nedjustere noe. Det er virkeligheten i dagens arbeids- og næringsliv for mange små og mellomstore virksomheter. Forandringer skjer veldig raskt med opp og nedturer. Og dersom man hele tiden må flytte rundt for å tilpasse seg endrede arealbehov, så går det på bekostning av produktiviteten, understreker Gerhardsen.

– Dere fjerner byrden med eiendomsadministrasjon, med andre ord?

– Akkurat. Bedriftene som holder til hos Regus her på Powerhouse slipper å bekymre seg for etableringskostnader, kapitalinvesteringer og løpende forpliktelser. De får én kontrakt, enkel rapportering, en egen kundekontakt og døgnåpen kundeservice. Og kanskje aller viktigst: de kan øke eller redusere på fleksible vilkår avhengig av nåværende og fremtidige behov, legger han til.

Skreddersydd

I alt er det plass til 120 mennesker over 1400 kvadratmeter hos Regus på Brattøra. De kan tilby særdeles fleksible kontor- og arbeidsløsninger for alle bedrifter. Det er sant uansett om det er grundere helt i startgropa, eller godt etablerte næringsaktører:

– Fellesnevneren er at de lyst til være del av et helt unikt arbeidsmiljø der de utelukkende kan fokusere på vekst i virksomheten. Alt det andre tar vi oss av, forklarer Gerhardsen og stopper opp ved en av de største kontorsuitene.

Utenfor vinduene ligger sola lavt over jernbanen, elva og bryggene. Vi befinner oss midt i smørøyet av et Trondheim i voldsom vekst.

Skreddersøm

– Et fullt utstyrt, romslig og moderne kontor med plass til 10-12 ansatte. Flytter vi på den ene veggen kan vi lett oppskalere med 4-5 plasser til, sier han.

Fleksibilitet, skalerbarhet og tilpasning er stikkord som går igjen når Gerhardsen forklarer.
Et kort stykke unna ligger arbeidsstasjonene i åpent landskap.

– Enkelte trenger ikke eget kontor. Da kan de leie plass her. Både på kort eller langtidsbasis, alt etter eget behov.

– Vi snakker skreddersydde kontorløsninger?

– Det er en god beskrivelse. Fullt møblerte og teknisk utstyrte kontorlokaler tilpasset alle budsjetter, og som kan vokse i takt med bedriften, sier salgslederen.

Over hele verden

Selve konseptet med coworking er relativt nytt i Trondheim. Regus har imidlertid vært i gamet siden 1989 og har nesten 3000 kontorsteder, fordelt på 900 byer i 120 land. Det er dette nettverket som gjør Regus så unikt, mener Gerhardsen:

– La oss si at bedriften din har base her hos Regus i Trondheim. Du skal ut på reise for å treffe noen kunder i for eksempel Oslo, Bergen, København eller London. Da trenger du antageligvis et kontor å jobbe fra når du er ute og farter. Ikke noe problem. Vi har en hel rekke lokasjoner i disse byene. Du sjekker bare Regus-appen på telefonen din og booker en arbeidsplass. Enkelt og greit, forklarer han.

– En styrke som Regus har sammenlignet med andre coworking spaces?

– Helt klart. Vi er del av en knallsterk global organisasjon med fleksible muskler som takler næringslivets skiftende behov, understreker han.

Selve perlen på Brattøra

Rekrutterings- og bemanningsselskapet JKS er en av de første som har flyttet inn hos Regus. Det er den tidligere kombinertstjernen Magnus Moan (36), som skal lede den danske bedriftens første satsing i Trondheim.

Image with visual paralax effect

– Det er fantastisk spennende, og litt skummelt på samme tid. Men jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på denne oppgaven, fastslår Moan som har ti medaljer fra olympiske leker og verdensmesterskap, og hele 25 verdenscupseire fra tiden som toppidrettsutøver.

– Du la opp i 2018. Dette blir en helt ny hverdag for deg?

Moan smiler godt over kaffekoppen inne i loungen til Regus:

– Absolutt. Samtidig har jeg med meg sterk bagasje fra idretten gjennom 20 år. Å jobbe fokusert og prestasjonsrettet er noe som sitter i ryggraden. Og det skal jeg trekke veksler på framover, understreker han.

Da JKS skulle etablerte seg i Trondheim var Moan sentral når det gjaldt å finne gode, egnede lokaler.

– Powerhouse er jo selve perlen på Brattøra. Vi har kontor hos Regus i Stavanger. Når jeg fikk vite at de skulle åpne coworking space her i Trondheim også, så var valget egentlig ganske lett, legger han til.

Bedre kontoradresse får du ikke

Som leietaker hos Regus har bedriftene også tilgang på de omfattende fasilitetene som nye Powerhouse kan skilte med. Alt fra møterom og fellesarealer, til kantine og auditorium.

– Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at en bedre kontoradresse får du ikke i Trondheim, avslutter Gerhardsen.

Unoma AS

– Vi holdt til i Pir-senteret før vi flyttet inn hos Regus, så vi har ikke beveget oss så voldsomt langt.
Ketil Hveding og Atle Harrang i Unoma AS, ler godt mellom PC-skjermer og papirbunker inne på kontoret sitt.

Bedriften har utviklet en samhandlingsportal for byggebransjen hvor prosjektstyring, personalstyring, økonomistyring og administrasjon er samlet på ett og samme sted.

– Uten å bli for teknisk så lager vi systemer som sikrer effektiv drift og reduserte utgifter for bygg- og anleggsbransjen, forklarer Hveding og Harrang som begge har langt fartstid innen faget.

– Dere er en av de første bedriftene som har kommet i hus hos Regus. Førsteinntrykket?

– Veldig godt, fastslår Harrang.

Kollegaen er enig.

– At Regus er til stede i alle de største byene i Norge, og utlandet for den saks skyld, er et kjempepluss. Vi er mye ute hos kunder, og dersom man har behov for et sted å arbeide fra så finnes det som regel en Regus-lokasjon ikke langt unna, legger Hveding til.

Norne Securities AS

– Hovedkontoret vårt er i Bergen, men det er viktig ha en tilstedeværelse i alle de største byene i Norge. For en finansaktør som oss er Brattøra, Regus og Powerhouse et helt naturlig sted å etablere kontor, sier Håvard Løseth Modell.

Norne Securities er et fullservice verdipapirforetak som tilbyr internetthandel, tradisjonelle meglertjenester og corporate finance tjenester. Selskapet er det eneste fullservice verdipapirforetaket i Norge med hovedkontor utenfor Oslo, og er eid av 15 sparebanker i Norge.

– Noen tanker om Powerhouse som selskapets nye base i Trondheim?

– Et godt valg, rett og slett. Perfekt lokalisert midt i byen. Regus gir oss i tillegg stor fleksibiltetet når det gjelder å skalere størrelsen på kontoret. Jeg gleder meg til fortsettelsen, understreker han.

Ferrero

Dersom du er glad i god sjokolade så er sjansen stor for at du har satt til livs noen bokser med Ferrero Rocher.

Posisjonen til den italienske sjokoladen er sterk i Norge. Det skal Thomas Fløtten i Ferrero Scandinavia AB sørge for at den fortsetter å være.

– Hovedkontoret til den norske filialen ligger i Nydalen i Oslo. Vi leier lokaler av Regus der også. Jeg bor i Trondheim, men pendler ofte til hovedstaden. Noen ganger uker et det imidlertid kjekt å jobbe fra hjemmebane, og da er en fleksibel arbeidsstasjon her hos Regus i Trondheim helt perfekt for meg. Her har jeg alt jeg trenger, smiler han.

Kontakt Regus i Trondheim