Unnur Björk Gudmundsdóttir er nyansatt butikksjef i Gerts Trondheim – og primus motor for den nye klesbutikken som snart ser dagens lys i Søndre gate.

Hun skulle egentlig starte en pop-up butikk med islandske ullklær, men endte opp som butikksjef i nye Gerts Trondheim som selger kvalitetsplagg i 100 prosent kashmir.

– Jeg vil lage en butikk som gir god stemning og bli en del av bybildet. Her kan du komme og ta en kopp kaffe og bli inspirert, sier Unnur.

Hun legger stor vekt på personlig service.

Unnur Gudmundsson er butikksjef i Gerts Trondheim, som åpner ny butikk i Søndre gate i løpet av januar.

Da Unnur før jul tok kontakt med Koteng eiendom for å finne et passende lokale til det hun trodde skulle bli sin egen pop-up-butikk, fikk hun høre at Gerts skulle etablere seg i lokalene etter Design Forum i Søndre gate.

Siden de ennå ikke hadde funnet butikksjef, tok hun kontakt med eieren for å få vite litt mer.

Resten er historie.

Etter kun kort tid i sin nye jobb, stortrives hun med å være en del av et helt nytt konsept i byen.

– Her kan du handle kashmir i alle varianter, fra skjerf, sjal og gensere til jakker og pledd. I tillegg blir det klær og tilbehør fra diverse andre kvalitetsmerker forteller Unnur.

– Jeg vil lage en butikk som gir god stemning og bli en del av bybildet. Her kan du komme og ta en kopp kaffe og bli inspirert, sier Unnur.

Gerts har fra før butikker både i Asker og Bærum og Oslo og har holdt på med sine kolleksjoner i over tjue år.

Egne butikkutsalg fikk de med sin første butikk i Paleet i 1989.

Nå satser de for fullt i Trondheim – med en butikkleder som elsker å jobbe med mennesker. Hun har et sterkt ønske om å spre glede i hverdagen til andre kvinner.

–Hvis jeg kan gjøre dagen litt bedre for byens kvinner blir jeg fornøyd og glad selv, sier Unnur.

Hun elsker å møte og jobbe med mennesker, og gleder seg til å vise fram de nyoppussede lokalene i den gamle bygården.

Image with visual paralax effect

Hvorfor kashmir?

–Kashmir ull passer godt i vårt klima og er utrolig godt å ha på seg – hele året. Ullen vi bruker kommer fra grensetraktene Kina og indre Mongolia. Ullen er varm, men lett og veldig myk og behagelig. Dette er plagg du blir glad i….

Hun ser fram til å starte opp en ny bedrift i Trondheim, og det er ikke tilfeldig at butikken har etablert seg  i Midtbyen. 

Butikken vil ligge i et område fra byen hvor det fra før er mange kvalitetsbutikker, og Unnur både håper og tror at de alle kan dra nytte av hverandre.

–Det er utrolig viktig å skape liv i Midtbyen, og vi gleder oss til å bli en del av et mangfoldig og levende sentrum, forteller Unnur.

Selv har hun både bodd og arbeidet i hovedstaden i 2o år, men de siste 11 årene har hun bodd i Trondheim.

– Det var en trønder som fikk meg hit da vet du, og det har jeg aldri angret på, smiler den ferske butikksjefen av Gerts Trondheim.

Åpningsdatoen er ikke satt ennå, men hun håper alle varene er i hus om kort tid slik at hun kan åpne i løpet av januar måned.