–Trondheim fortjener en vinbar hvor du kan prøve nye ting og lære mer om vin, og samtidig få en introduksjon til helt nye smaker! sier Oskar Sköld.

Sammen med Adrian Leer Breiby og Fredrik Engen åpner han Spontan Vinbar førstkommende torsdag.

Drop-in

Selv om de gjerne vil ha bestillinger på forhånd og oppfordrer til å booke bord hvis man er mange, ser de fram til spontane besøk av gjester som tilfeldigvis kommer forbi.

-Impulsive innfall er jo ofte de beste, og her kan du komme for å drikke et glass vin etter jobb eller ta en spontan helaften, vi har lagt opp til mange ulike valgmuligheter på menyen, forteller Adrian.

Han deler på vinansvaret sammen med Oskar Sköld, og begge har de erfaring fra restaurantbransjen. Oskar var tidligere restaurantsjef på Credo, Adrian kommer fra To Rom og Kjøkken.

Tredjemann er Fredrik Engen, som har fått ansvar for kjøkkenet.

Fredrik Engen har bakgrunn fra Credo og Kalas & Canasta. Nå blir han kjøkkensjef på Spontan Vinbar som åpner i Trondheim denne uka.

–Vi tre som skal drifte Spontan kjente hverandre og Røst-gjengen fra før av, så når Røst spurte om vi ville være med falt det naturlig at vi slo oss sammen, forteller Oskar Sköld.

«Røst-gjengen» er Erlend Hegstad, Steffen Blakstad, Mette Beate Evensen, Martin Hovdal og Bjørnar Buserud, og er med på eiersiden og som samarbeidspartnere. De hadde drømt om vinbar i lengre tid, og startet planleggingen på nyåret.

Siden da har de jobbet knallhardt med konsept, vinutvalg, innredning og kjøkkenløsning og denne uka kommer de siste detaljene på plass.

Image with visual paralax effect

Langs vinduene har de laget sitteplasser hvor du kan sitte og se ut på livet i gata, og ved baren oppe har de laget et langbord for drop-in-gjester.

Ennå har de verken skilt eller logo på utsiden av lokalet i Jomfrugata, men aktiv deling av åpningsnyheten på Facebook har gitt omtrent fulle hus på åpningsdagen.

-Vi har fått god respons og har mange bordbestillinger den første åpningshelga, men det er ennå noen muligheter til å sikre seg plass, understreker Adrian.

Vinkartet kommer til å ha mange ulike viner, og både utvalget og spisekartet kommer til å variere etter hva de får tak i, hva de ønsker å servere, og ikke minst hva de selv liker.

Vin i alle varianter

Selv om de alle følger med på hvilke vintrender som gjelder, er de opptatt av at alle skal føle seg velkommen, uansett om du er nybegynner eller om du er en kjenner med egen vinsamling.

–Vi vil gjerne at gjestene skal tørre å prøve noe nytt, her skal du kunne få smake ting du aldri før har smakt eller hørt om, sier Oscar.

Som vinansvarlig vil han og Adrian prøve å introdusere nye smaker og vinstiler for sine gjester.

Men de understreker at det ikke skal være skummelt å bestille vin, snarere tvert imot.

Oskar Sköld er en av tre drivere av Spontan Vinbar.

–Vin er så uendelig mye, mange synes kanskje det er vanskelig å vite hvor en skal begynne, men har kan du komme og forhåpentligvis lære litt mer, sier han.

Oskar og Adrian har styringa i vinkjelleren, mens Fredrik er kjøkkensjef og har kontroll på maten.

–Maten står i like stort fokus som vinen, det viktigste er å gi gjestene en god totalopplevelse.

Vinutvalget skal være bredt og variert, og det vil også være mulig å få mange viner på glass.

– Til å begynne med har vi i utgangspunktet fem røde og fem hvite å velge mellom til envher tid, men det vil alltid være mulig å be om det hvis man har noen spesielle ønsker eller preferanser, sier Oskar.

– Og skulle du finne en vin du gjerne ønsker å smake, og som bare er på flaske, vil vi selvfølgelig prøve å være så medgjørlige som mulig, legger Adrian til.

Image with visual paralax effect

Grisesvor med ferskostkrem og løyrom finner du på snacksmenyen hele helgen. 

– Det viktigste for oss er at vi skaper vår egen arbeidsplass basert på noe vi liker å formidle til andre, og vi håper vi kan tilby noe nytt til restaurant-scenen i byen, sier Oskar.

God smak og nye trender

I de tidligere lokalene til sushirestauranten Kyoto har de i sommer lekt seg med farger, gulvlegging, maling og planlegging.

Selve rommet er det samme, men farger og møbler er byttet ut.

–Vi har gjort alt selv og er veldig fornøyde, sier Adrian og får brede smil tilbake fra sine kompiser.

Og beliggenheten i Jomfrugata kunne ikke vært bedre, mener de.

–Vi ser at det har skjedd ting i gata her i det siste, og vi håper jo også at det kommer flere restauranter her. Det er en veldig fin og sjarmerende gate, og mange som går forbi, sier Oskar.

Image with visual paralax effect

–Vinbarmessig er det et bra lokale med tanke på hva vi skal bruke det til, sier kjøkkensjef Fredrik og legger opp noen av snacks-rettene han har planlagt til åpningen.

Vinbaren får to stasjoner, en nede og en oppe, og de satser på fullt hus i begge etasjer førstkommende åpningshelg.

–Folk i Trondheim bruker byen mer og mer, og stadig flere vil gjerne ha litt å spise sammen med vinen. Litt snacks eller et tygg av gode smaker er noe vi satser på.

–Men du skal også kunne komme hit og få en bedre middag, forteller Erlend, som til daglig er en del av kantine/cateringduoen Hegstad & Blakstad og eier av Røst Teaterbistro.

Erlend Hegstad, Oskar Söld og Adrian Leer Breiby er tre av de som står bak den nye Spontan Vinbar som åpner i Jomfrugata denne uken.

Trenger Trondheim en vinbar?

–Ja, så absolutt! Det er jo ingen! Så det måtte vi bare gjøre noe med!

Åpningen skjer førstkommende torsdag klokken 1700.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!

Lagre

Lagre

Lagre