Toppfolk på Trondheims matscene åpner vinbar i disse lokalene

restaurant&uteliv: Det nye stedet skal hete Spontan og åpner trolig på sensommeren.

– Mat er en del av konseptet, men vi skal først og fremst ha fokus på gode viner og ha mye å velge mellom både på glass og flaske, sier Oskar Sköld, som tidligere var restaurantsjef på Credo, til Adresseavisen (BAK MUREN).

Nå blir han restaurantsjef for nyskapningen i Jomfrugata som flytter inn i de tidligere lokalene til Kyoto, som kastet inn kokkeforkleet i fjor.

Sköld forteller at det blir hard satsing på god vin: Menyene skal bygges med utgangspunkt i vinene og ikke motsatt.

Sköld skal selv ha ansvaret for vinkjelleren – i samarbeid med Adrian Leer Breiby, som kommer fra To rom og kjøkken. Sammen deler de også på restaurantsjef-stillingen med likestilt ansvar på Spontan.

Fredrik Engen tropper på som kjøkkensjef.

Han kommer fra stillingen som soussjef fra Kalas & Canasta – også han med bakgrunn fra Credo. Folkene bak Røst Teaterbistro er også involvert, som medeiere og samarbeidspartnere.

– Maten på Spontan blir inspirert av det samme som Røst, nemlig det nordiske kjøkken. Men selv om vi kommer til å bruke mange råvarer fra Trøndelag, ønsker vi ikke å begrense oss – om det funker med lime eller italiensk trøffel, bruker vi det. Vi skal være et lekent konsept sier Sköld, som tenker det samme rundt vin. Utvalget vil ikke begrenses til enkelte land eller regioner, men velges fra produsenter fra hele verden, sier han til Adresseavisen (BAK MUREN)