Taqueros Taco & Tequila er hjertebarnet til Stig og Ingrid Staahl Gjersdtadli, og Øyvind Sarheim og Hanne Andersen:

Førstkommende fredag kan de endelig åpne dørene til sitt nye spisested, hvor de skal servere fargerike, smakfulle retter fra Mexico og tilhørende autentiske drinker.

De to venneparene har det siste året stått på for å skape sin egen arbeidsplass.

Og sørget for familieforøkelse omtrent samtidig.

Les også «Denne bydelen er i ferd med å bli Trondheims svar på Grünerløkka»

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Taco på trøndersk

Stig Roar Staahl Gjerstadli og Øyvind Sarheim har jobbet sammen på ulike prosjekter tidligere, og har blant annet vært delaktige i åpningen av Ramp Pub & Spiseri, Lobbbyen på Svartlamon og Mellomveien Pub.

Nå er de klare for å sjøsette sitt nye restaurantkonsept i Østbyen: Planen er å lære trønderne å drikke tequila til maten.

Og spise ekte taco.

Både med og uten kjøtt.

Image with visual paralax effect

– Hanne og jeg er vegetarianere begge to, og vi vet at mange foretrekker en kjøttfri variant, sier Øyvind og smiler til sin høygravide samboer Hanne.

Om tre uker er det termin.

Nye generasjoner

Underveis i prosessen med å skape sin egen arbeidsplass det siste året har det også kommet til nye generasjoner blant restaurantgründerne.

– Han kommer til å bli en skikkelig taco-unge, han kommer jo til å vokse opp på kjøkkenet her,  sier Stig med et glis og kaster et blikk i retning kona Ingrid og sønnen Edvin som stabber rundt i det ennå folketomme restaurantlokalet.

Image with visual paralax effect

Mamma Ingrid skal jobbe i restauranten, og som gründer regner hun ikke med å kunne ta ut like lang barselpermisjon som de fleste andre førstegangsforeldre.

– Vi har jo ventet på dette på så lenge, så det er uaktuelt å ikke få være med fra starten av, sier Ingrid.

Anbefaler bordbestilling

Hjemmelaget mat og leveranser fra lokale produsenter. Både høne, svin og kortreiste grønnsaker blir å finne på menyen.

I tillegg satser de på hjemmelaget nachos, salsa, guacamole og en rekke andre sauser og dressinger.

Også drinkene har de jobbet mye med.

Margarita, Escuela, Paloma og Pisco Sour. Latin-amerikanske klassikere som snart vil få nye, trønderske bein å gå på.

Blant annet har de laget sin egen versjon av den kjente kaffedessertdrinken Mexican coffee.

-Det går unna med bestillingene i den første åpningshelga, så det betyr vel at det er flere enn oss som har ventet på dette, sier Øyvind, Stig, Hanne og Ingrid.

Bordbestillingen gjøres unna på Facebook-sidene til Taqueros – men skal du rekke å få med deg åpningen på fredag kl 1600 begynner det å haste.