Han skal skape en av landets beste restauranter på Britannia

restaurant&uteliv: Etter flere år som konkurransekokk på aller høyeste nivå er Christopher Davidsen klar for neste steg i karrieren: Egen restaurant i Speilsalen på Britannia Hotel.

Davidsen tok sølv i Bocuse d`Or i Lyon i januar i år og har fra før sølv i Bocuse d`Or Europe og gull i Global Chef VM som foreløpige karrierehøydepunkt. Ambisjonen er at restauranten på Britannia skal bli en av Norges aller beste, heter det i en pressemelding.

Davidsen er ansatt på Britannia Hotel fra 01. mai 2018 og får ansvaret for prestisjerestauranten Speilsalen ved gjenåpningen av hotellet. Speilsalen har vært et av Trondheims flotteste selskapslokaler siden åpningen i 1870,

Davidsen skal bruke det neste året til å hente inspirasjon og utvikle konseptet Speilsalen, der han blant annet skal hospitere hos flere anerkjente topp-restauranter i utlandet.

Når han nå får åpne sin egen restaurant i ærverdige Speilsalen på Britannia Hotel, er målet å oppnå internasjonal anerkjennelse og ta en posisjon som en av Norges beste restauranter, heter det i pressemeldingen.

– Gleder meg enormt

– Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på et nytt kapitel i karrieren min og starte på reisen med å utvikle Speilsalen på nye Britannia Hotel til å bli en topprestaurant i Norge. Jeg tar med meg uvurderlig erfaring fra Bocuse d`Or og konkurransemiljøet jeg har vært en del av de siste årene og bruker dette som inspirasjon til å få til noe helt unikt i Speilsalen. Jeg ser veldig frem til det å kunne få direkte tilbakemelding fra nye gjester hver kveld på maten og menyen min og til å skape mitt eget mat-univers i de historiske rammene i Speilsalen”.

Adm. Direktør Mikael Forselius sier følgende om Christopher Davidsen inntog i Speilsalen:

– Christopher Davidsen er akkurat den personen vi har lett etter når vi nå skal etablere Britannia sin prestisjerestaurant i Speilsalen. Vi har funnet en stjernekokk med store ambisjoner, en kokk som har bevist at han kan lage mat i verdensklasse og som også har en lokal forankring til Trondheim og kunnskap om de fantastiske råvarene vi har i regionen. Jeg er overbevist om at Christopher kommer til å lykkes med å gjøre Speilsalen til et Trøndersk mattempel og gleder meg til å jobbe sammen med han.

Britannia Hotel skal etter gjenåpning i 2019 fremstå som ett av Norges aller beste hotell, et reisemål i seg selv, med seks ulike restaurantkonsept: fra spennende, uformelle mat- og drikketilbud, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen, heter det i pressemeldingen fra Britannia.