Ølhunden anbefaler: Skål og god 17. mai!

restaurant&uteliv: Ukens anbefaling: Nøgne Ø Mirage Wild Ale Reserve

Foto: Lasse Berre/Tommy Holen Helland

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nøgne Ø er det første håndverksbryggeriet i Norge, og har i en årrekke levert kvalitet i flere ølstiler. Ved oppstarten i 2003 lanserte de Norges første kommersielle IPA, og i nyere tid har de blant annet laget en klassisk pils.

Nøgne Ø Mirage er en del av fatlagringsprogrammet de har hatt siden 2006. Når vi nå skal feire Norges nasjonaldag er det på sin plass å ha norsk drikke i glasset – det være seg cider fra eplegårdene på Vestlandet eller gode saison eller gårdsøl fra de utallige norske bryggeriene rundt omkring i det ganske land.

Fakta om skribenten og spalten 'Ølhunden anbefaler'.

? Tommy Holen Helland er en av Trondheims mest profilerte ølentusiaster og har i mange år vært en aktiv ølskribent på Tommys ølblogg

? Han er også en mye brukt foredragsholder innen temaet øl og har arrangert utallige prøvesmakinger.

? Helland  har også bakgrunn som redaktør i Ølportalen og var i sin tid en av grunnleggerne av nettstedet.

? Til daglig er han kjøpmann, og har siden 2015 drevet ølutsalget Gulating Byhaven i Trondheim.

? Helland har også vært medlem av dommerkomiteen i Norbrygg, han har vært leder av Bryggerifestivalen i Trondheim og finaledommer i Norbryggs juleølkonkurranse.

? Denne spalten lages uavhengig av Gulating og er underlagt redaksjonelt redaktøransvar. Helland anmelder øl både fra uavhengige utsalgssteder, Vinmonopolet og fra dagligvarehandelens sortiment. Hovedvekten av utvalget vil være fra trønderske bryggerier.

Nøgne Ø Mirage er et slikt øl. Ølet har en lett syrlig aroma som kanskje minner litt om sitron eller lime, med et hint av pepper og hesja gress. Fargen er strågul, og smaken er syrlig med en perlende munnfølelse og en finfin sødme i bunnen. Ølet avslutter med en lett bitterhet og et ønske om å ta en slurk til.

Ølet er et perfekt følge til den såkalte champagnefrokosten – eller skal vi si saisonfrokosten. En frokost er ingen utfordring for dette ølet matmessig. Det håndterer både fisk, egg og spekemat like godt og derfor et meget anvendelig matøl der man ønsker en frisk og lett syrlig drikke.

Jeg kunne ha servert dette ølet både til koldtbord, som velkomstdrink til en bedre middag, eller til ovnsbakt kveite.

Skål og god 17. mai!

Hva: Nøgne Ø Mirage Wild Ale Reserve
Forpakning: Glass 0,75L
Alkoholprosent: 8%
Pris: 149,-
Hvor: Vinmonopolet – Bestillingsutvalget