……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter.
VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

For noen uker siden åpnet Surang Buamee og kjæresten Geir Ekseth sin andre restaurant sammen – denne gangen i Dronningens gate.
I tre år har paret drevet Lille Thailand i Elgeseter gate.
– På Elgeseter er de fleste kundene dem som bor i nærheten, her i Midtbyen kommer det folk fra hele Trondheim, forteller paret.
Midt i smørøyet
I løpet av de siste årene har det vært en rekke nedleggelser og butikker som har gått konkurs i Midtbyen, likevel satses det stort i Midtbyen på restauranter og uteliv.
– Det er skummelt å satse i Midtbyen. Det er flere grunner til det, for eksempel er leia dyrere her og det har blitt veldig vanskelig å komme seg til Midtbyen med både bil og buss, noe som kan gjøre at mange dropper å ta turen, forklarer Ekseth.
Han tror likevel ikke det skal bli noe problem å få kunder.

Den nye restauranten ligger sentralt til i Dronningens gate, vis á vis Stiftsgårdparken. I firetiden på ettermiddagen er restauranten fylt opp av kunder til sein lunsj eller tidlig middag.
En kunde kommer inn og spør Ekseth hvor lang tid det vil ta å få maten. Han forklarer at det kommer til å gå fort.
– Jøss, så bra. Da rekker vi å spise før bussen, sier hun og setter seg ned.
Kort tid senere kommer to rykende ferske «crispy duck» ut til paret som hadde dårlig tid.
Konkurranse i Midtbyen
Ifølge Buamee og Ekseth er det flust av Thairestauranter i Midtbyen. Det gir hard konkurranse.
– Vi har et koselig lokale, god mat og er opptatt av å yte den beste servicen vi kan til kundene våre. Det tror vi er bra nok, sier dem med et smil.
I tillegg til mat og service er store deler av interiøret fra Thailand.
Ekseth viser til salongbordet ved en sofa. Et bord med intrikate utskjæringer i tre.
– Det er utrolig mange flinke folk i Thailand, så å finne noen til å lage møbler er enklere der enn her. Spesielt om man skal ha det i Thailands stil.
Lidenskap for mat
Buamee har bodd i Norge siden 2004 og jobbet i restaurantbransjen siden. Før det jobbet hun i bransjen i Thailand i mange år, lidenskapen for god mat har hun hatt så lenge hun kan huske. Da hun for tre år siden trengte jobb, så hun og Ekseth at det var et ledig lokale i Elgeseter gate. De slo til, og kort tid senere ble deres første restaurant åpnet.
Nå har det gått litt over tre år, og Buamee eier to restauranter.
– Jeg trengte en jobb, så da ble jeg like gjerne min egen sjef, forteller hun.