– Vær nysgjerrig!

– Vi er bevisste på å bruke opp alle råvarerne vi får inn på kjøkkenet, og prøver å unngå matsvinn, forteller kjøkkensjef på Bula, Håvard Klempe.

Bula Neobistro er en av de aller siste tilskuddene til Trondheims restaurantbransje og åpnet dørene i Prinsens gate i mai i år.

Nye smaker

Bak står tidligere Top Chef-vinner Renée Fagerhøi og hennes kreative team av kokker og servitører som ønsker å bringe nye smaker på matbordet til trønderne.

En av signaturrettene er definitivt griseører.

Kokte, tørka og friterte riktignok, men en sann delikatesse for den som har sansen for baconsnacks.

Image with visual paralax effect

Friterte griseører servert som delikatessesnacks på Bula Neobistro.

– Det er jo det samme prinsippet, men vi har gjort det til en liten snacksrett på vår egen måte, forteller kjøkkensjefen.

Friterte griseører, det høres litt voldsomt ut?

– Jo, det kan være det, men du spiser jo svoren på ribba også? Det er jo det samme, påpeker han.

Håvard Klempe er kjøkkensjef på Bula Neobistro som åpnet i Trondheim i mai 2017.

Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk.

Dere har servert dette til gjestene før?

– Samtlige! Det er det første man får når man kommer hit, bortsett fra en klut og noe i glasset. Og vi har ikke fått noen negative reaksjoner, hvis ikke hadde vi jo ikke hatt det her!

Vekker oppmerksomhet

Til de friterte griseørene serverer de en emulsjon laget på kraft fra hysehoder og hjemmelaget olje på ramsløk.

– Det er jo begrenset hvor mye fiskesuppe det går an å lage også, så da gjelder det å tenke ut andre måter å benytte avfall og rester på, sier kjøkkensjefen.

Se videoen fra kjøkkenet da Trondheim24 fikk en prat med kjøkkensjefen i en ellers hektisk julebordsesong:

Denne retten serverer de også i baren, som har sin egen meny på Bula. Dette kan være et alternativ til den som ikke vil kjøpe fem eller ti-retter. Selv om det er der de har de fleste gjestene.

Og velger du å gå for flere retter, kan du være sikker på at du vil få deg noen overraskelser på denne restauranten.

– Litt morsomt når gjesten kommer, har satt seg ned og fått litt i glasset, og så serverer vi den første snacksen: Griseører med røkte hysehoder! Da får mange en morsom start på måltidet, og da har vi satt litt standarden føler vi, sier Håvard med et smil.

Vær nysgjerrig!

Kreativ matfilosofi er en rød tråd på Bula.

– Man må ikke være redd for å bruke andre ting enn det man gjør til daglig eller til fest, det er utrolig mange ting man kan bruke som man ikke tenker over, du trenger ikke bare å bruke indrefilet, sier han. Men man må være nysgjerrig! Det er jo det som er morsomt med matlaging også, innrømmer han.

Fire dager i uka tar de i mot gjester på Bula.

De øvrige dagene har alle helt fri.

– Stadig flere restauranter gjør som oss. Vi er den samme gjengen på jobb hele uka, men har også fritid – slik unngår vi den store slitasjen på teamet, avslutter han.

Følg Trondheim24 på Facebook og Instagram!