……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Trondheim24s redaksjonelle dekning av byens blomstrende restaurantbransje støttes av ASKO Servering – stolt leverandør av produkter, tjenester og matfaglig kompetanse til Trondheims restauranter. 

VI HAR MARKEDETS BREDESTE GROSSISTSORTIMENT OG MEST INSPIRERENDE NETTHANDEL. TA KONTAKT MED ASKO SERVERING

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Antikvariatet. Smak på ordet. Det er ikke det mest åpenbare du forbinder med et utested. Det lever imidlertid daglig leder og medgründer Carsten Tourrenc veldig godt med.

– En kamerat av meg, Geir Grønflaten, drev Bybroen Antikvariat ikke så langt unna her på Bakklandet. I tillegg til kjøp og salg av bøker pleide han å arrangere mindre konserter og foredrag. Det var enkle greier i gamle, knøttsmå lokaler. Men samtidig utrolig hyggelig. På en fuktig kveld i 2009 slo ideén rot – kan vi ta dette opplegget og gjøre det i en litt større skala? forteller Tourrenc.

Han innrømmer at hverken han eller kompisen Geir hadde snøring på hva de var i ferd med å kaste seg ut i.

– På dypt vann?

– Helt klart. Jeg drev som musiker på den tiden. Geir kan vel best beskrives som en filosof og bokorm. Vi hadde en klar visjon da vi skrev under leiekontrakten her. Alt det praktiske og driftsmessige ved å drive et slikt sted var derimot helt ukjent farvann for oss begge. Vi hadde alle forutsetninger for å mislykkes monumentalt. Heldigvis har jeg en bror med god bakkekontakt og utdannelse som siviløkonom. Etter litt godsnakking ble han med på laget, smiler han.

Image with visual paralax effect

Liten budsjettpost

Ordet utested er et ullent begrep. Antikvariatet definerer seg som en musikkafe og bokbar. Og det blir veldig åpenbart når man beveger seg inn i lokalene. Stappfulle bokhyller strekker seg fra baren, rundt bordene, scenen og mot toalettene.

Deweys klassifikasjonssystem, som bibliotek og bokhandlere anvender for å organisere litteratur, håndheves ikke nevneverdig strengt på Antikvariatet.

– Vi har egen husantikvar, men etter min mening er det litt av sjarmen å gå rundt og kikke litt på måfå. Det er ofte sånn man finner perlene, sier han.

Og oppdager du noe på hyllene som pirrer lesenerven, er samtlige titler til salgs. Bøkene er nemlig ikke kun dekorasjoner for å rettferdiggjøre navnevalget.

– Er boksalg en stor del av omsetningen?

– Nei. Det er en veldig liten post i budsjettet vårt. Men mange plukker med seg en bok eller to til bordet mens de tar en kaffe eller en øl, legger han til.

Sjekk konsertprogrammet her

Ikke etter boka

Antikvariatet har også blitt en svært populær intimscene i Trondheim, med flere konserter i uka gjennom store deler av året.

På spørsmål om det det finnes en fellesnevner blant artistene som bookes, tar han en kjapp tenkepause:

– Egentlig ikke. Lokalene og størrelsen på scenen legger selvsagt noen føringer, men vi ønsker å favne vidt, understreker han.

Når samtalen dreier seg mot ståa generelt for musikk- og utelivsbransjen i Trondheim, blir Tourrenc veldig tydelig:

– For oss på Antikvariatet har det vært viktig fra første dag å peile ut vår egen retning. Ikke bli et sted for én type mennesker, med én type musikk på scenen. Det blir bare kjedelig, rett og slett. Dersom jeg føler at vi begynner å kjøre oss fast i et spor, koster det meg ikke en kalori å endevende hele programmet vårt.

– Antikvariatet gjør ikke ting etter boka, med andre ord?

– Nei, da hadde vi funnet på noe helt annet å gjøre for lenge siden, avslutter han.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Sponset innhold:

– Trondheimsfjorden er helt fantastisk å utforske under vann

-Man skal ikke veldig langt ut for å finne både fly og båtvrak fra andre verdenskrig på havbunnen.

Denne restauranten bruker et helt spesielt ribbekjøtt som tar julematen til et nytt nivå

Hampshire-gris er en amerikansk griserase som ikke er særlig vanlig i Norge. – Mindre fett og mer marmorert enn vanlig gris.

Fariba (40) sov i bilen, i dag har hun 20 ansatte og omsetter for millioner

I starten hendte det flere ganger at jeg sov i bilen mellom jobbene. Det var liksom bortkastet å dra hjem og legge seg for natta.