Er det en ting det ikke mangler av på nett, så er det rosabloggere med sminketips om hvordan du får det perfekte, naturlige, friske og glødende resultatet.

Bjørklund, eller Vicky som hun kaller seg i bloggen, tenker derimot langt utenfor boksen.

– For meg er sminke og hår det samme som muligheter. Fra det helt ekstreme til det tradisjonelle vakre. En måte å uttrykke seg på, rett og slett, forklarer Bjørklund som opprinnelig er fra Fauske, men har bodd i Trondheim de åtte siste årene.

– Ansiktskunst?

– Gjerne det, smiler hun.

Ingen regler

Bjørklund begynte med ekstremsminke for et drøyt år siden. Veldig enkelt i starten, men etter hvert har ansiktsarbeidene blitt stadig mer avanserte.

– For meg er det bare fantasien som setter grenser. Jeg kan bli inspirert av alt i fra tatoveringer til motiver fra naturen. Det finnes ingen regler eller rammer, sier hun til trondheim24.

Fra hun setter seg ned foran speilet til hun er fornøyd med det endelige resultatet, kan det gjerne gå opptil 3-4 timer.

– Den skapende prosessen er ofte like spennende som sluttresultatet, legger hun til.

– Blir resultatet alltid slik du hadde tenkt deg?

Bjørklund ler godt på den andre siden av bordet

– Å nei. Det hender ofte at jeg kommer halvveis bare for å oppdage at dette sminkeprosjektet slett ikke fungerer. Og det er helt greit. Da begynner man bare å nytt igjen, understreker hun.

Smertefulle undertoner

Variasjonen i uttrykkene til Bjørklund kan best beskrives som voldsom. Transformasjon er ofte stikkord. Fra hunkjønn til hankjønn, fra ung kvinne til gammel dame og fra det rene og vakre til det blodige og heslige.

– Fellesnevneren er kreativitet og skapertrang, påpeker hun.

Uttrykkene hennes kan også ha alvorlige og smertefulle undertoner.

– Jeg ble mobbet mye under oppveksten. Det har satt dype spor i meg som voksen, forklarer Bjørklund og viser et bilde på telefonen sin.

Ansiktet på skjermen er tungt av tårer, munnen teipet igjen. Skjellsord som pig, cunt, og stupid er malt på hals og skuldre med brutal tusjpenn.

– Er det terapi også?

Den unge kvinnen hviler på ordene.

– Ja, til en viss grad. Å sette ord på det man føler kan være jævlig vanskelig. For meg er sminken en måte på jobbe med det som er vondt, sier hun.

Improviserer

For å oppnå de resultatene hun ønsker, så holder det ikke med et basic sminkeskrin fra Hennes & Mauritz.

– Det er en stor fordel dersom du er flink til å improvisere. Ofte må jeg lage accessories selv for å oppnå det uttrykket jeg vil fram til, forteller Bjørklund.

Hun legger ikke skjul på at samboeren hennes hjelper til noen ganger.

– Ofte trenger man et ekstra par øyne for være sikker på at linjene sitter som de skal, og da er gubben god å ha, smiler hun.

– Noen tips til de som har lyst til å gi seg i kast med ekstremsminke?

– Ikke vær redd for prøve. Bare bruk fantasien og sett i gang, forklarer Bjørklund.

– Men hold utstyret du anvender rent. Hvis ikke kommer urenhetene og kvisene i ansiktet veldig fort, avslutter hun.

Du kan følge Vickyandthecity på både Facebook, Snapchat og Instagram. Hun skriver også jevnlig på snap vloggen beadingbeauty