Beste reisetips for våren 2023

reiseliv: Planlegg vårens beste ferie: Våren er en nydelig tid for ta seg en liten eller lengre ferie, og mulighetene er mange alt etter hva du ønsker av opplevelser. Her skal vi gi deg de beste tipsene våre for en nydelig vårferie, både for voksne og barn.

Velg idylliske København

Har du bare mulighet for å reise bort for en liten weekend byr Europa på mange flotte storbyer som er rik på opplevelser. En av nordmenn sin nærmeste favoritt er sjarmerende København. Du kan både gå eller leie en sykkel for å komme deg rundt i byen. Besøk Nyhavn med bebyggelse helt tilbake fra 1600-tallet, eller besøk av en av byens mange museer. Vil du ha deg en runde shopping er det nok av butikker, og utelivet i den danske hovedstaden inneholder restauranter i verdensklasse, koselige puber og heftige nattklubber. Reiser du med barn er det nesten obligatorisk med litt fart og spenning i Tivoli, eller en tur i den zoologiske hagen.

Vil du reise litt lenger er byene Barcelona, Roma, London og New York på topplisten av storbyer nordmenn gjere velger å reise til. Tenker du at New York er for langt unna? I dag kan man faktisk besøke New York for bare noen dager, siden flytiden er betraktelig lavere enn tidligere, og man kan reise direkte fra flere norske flyplasser.

Reis til varmen

Etter en lang vinter her i nord kan vi alle lengter etter litt varme. Landene rundt Middelhavet har nådd en behagelig temperatur på denne tiden, og spesielt landene Kypros, Kreta og i Tyrkia er verdt et besøk. Her er vil du oppleve sol og varme allerede fra mars av, og samtidig er flyturen innenfor rekkevidde om du kan sette av en liten uke, eller lengre om du vil og kan. Nyt late dager på stranden med asurblått hav, ha en aktiv ferie med fotturer i flotte omgivelser eller gjør slå deg løs på øyas flotte utesteder. Alle tre stedene byr på et rikt kulturliv og historiske plasser å besøke, og langt mer enn bare bad og sol.

Liker du litt fart og spenning anbefales Kypros, som i tillegg til strandlivet byr på spenning om kvelden med sine flotte casinoer. Her får du en varm velkomst og en like god velkomst som på betting sider norge.

Nye og spennende reisemål

Er du på jakt etter et nytt og spennende reisemål, står De forente arabiske emirater høyt på listen blant reiseglade. Reisemålet har blitt en klar favoritt for produkteier Tony Sloterman: “Her finner du det beste av det beste, med eksklusive hoteller, fantastiske bygninger og et rikt kulturliv”. De forente arabiske emirater er et forholdsvis nytt reisemål, som stadig flere oppdager, og blir gjerne kalt kontrastenes land. Velg den største storbyen Dubai, hvor du også finner verdensutstilling Expo City, det spektakulære biblioteket Mohammed Bin Rashid eller slå deg løs på shopping på kjøpesenteret Dubai Hills Mall.

Ikke langt fra Dubai ligger Deira Island som tilbyr turistene nydelige strender og flotte familiehoteller. Andre steder som absolutt er verdt et besøk i De forente arabiske emirater Ajam, Abu Dhabi og Ras Al Khaimah.

Uansett hvor du velger at din neste tur skal bli, er det ingenting som slår en liten ferie når våren kommer. Et deilig og avslappende avbrekk fra hverdagen, slik at du kan gjøre deg klar til siste innspurt på jobben før sommerferien står for tur.