Ventet 16 måneder på skjenkebevilling, men nå blir det bydelshus med «alle rettigheter»

Nyheter: God stemning på Ladejarlen Gastropub etter at søknaden om skjenkebevilling for selskapslokalene omsider gikk gjennom: - Dette har stor betydning for oss, sier innehaver Nazif Tunc.

– Nå kan vi kan endelig  konsentrere oss om vår opprinnelige plan –  «Ladejarlen Gastropub» og selskapslokaler i ett, sier Nazif Tunc til trondheim24.

Han legger ikke skjul på at det har vært tøft å vente så lenge – både for han selv og de ansatte. Ikke minst har det vært en økonomisk påkjenning. 

Forskjellsbehandling i stor stil

-Dette har vært 16 måneders påtvunget forsinkelse fra byplan og juridisk kontor. Hvorfor gis det ikke midlertidig brukstillatelse? Her drives det forskjellsbehandling i stor stil og saksbehandlingen er utrolig treg. Og ikke nok med det: Etter at vi fikk innvilget bevillingen har vi måttet vente fem uker på tildelingsbrev fra juridisk kontor.  Skam dere, Trondheim kommune. Burde ikke kommunen være til for sine borgere og jobbe for verdiskapning, sysselsetting og utvikling i bydelene?, spør Nazif.

Trondheim kommune: – Søkers ansvar å levere dokumentasjonen som loven krever 

Nazif sin kongstanke hare hele tiden vært å skape et levende bydelshus med gourmetmat, pizzeria, bar og romslige selskapslokaler.

–  Vi befinner oss i historiske bygninger fra tidlig 1900-tallet bygget i jugend stil, og er meget stolt av å bidra til mangfold. Vi ble tatt godt i mot her i Østbyen. Nå gjenstår det å få på plass miljøgate i Innherredsveien, med kun to felt, bredere fortau og yrende folkeliv gatelangs, som lovet til folket og bydelen!

Nå gjenstår det å få på plass miljøgate i Innherredsveien, med kun to felt, bredere fortau og yrende folkeliv gatelangs, som lovet til folket og bydelen!

Publikum må støtte de uavhengige

Nazif etterlyser imidlertid at publikum må være mer målbevisst og støtte uavhengige små og mellomstore bedrifter som etablerer seg:

-Det er disse som skaper trivsel i bybildet, ikke de store som har nok penger nok til å dytte de mindre aktørene i grøfta. De store vil ha kake bare til seg sjøl, mens vi andre må bake kaken selv og dele med byens borgere, sier Nazif som nå jakter på flere folk:

-Personlig setter jeg stor pris på innsatsen til kollegaene mine de siste 16 månedene. Tida fremover blir nok enda mer krevende for oss, fordi det er nå det hele starter. Nå jobber vi med å få utvidet vår stab med flere, dyktige kollegaer.  Vi leter etter trivelige folk som vil bidra til utvikling i Østbyen. Folk som har følelser for bydelen, avslutter Nazif.