Øyvind Sarheim, som er en av gründerne bak Ramp Pub & Spiseri, er i gang med sitt tredje restaurantkonsept på Lademoen. Sammen med samboer Hanne Andersen og Ramp-kollegaene Stig Roar Staahl Gjerstadli og Ingrid Marie Staahl Gjerstadli, åpner de på vårparten 2017 dørene til «Taqueros», et nytt meksikansk spisested i Mellomveien.

I de gamle lokalene til «Pocketbua» har de strippet ned både tak og vegger og funnet fram til den originale innredningen fra tidlig på 1900-tallet. Her skapes en ny urban stemning og avslappet atmosfære med utgangspunkt i hva det meksikanske kjøkkenet egentlig har å by på.

Nedstrippet lokale: Våren 2017 åpner «Taqueros» i de gamle lokalene til Pocketbua i Mellomveien. Foreløpig er stedet under solid oppussing.

Hvorfor tacorestaurant?

–Vi er alle fire glade i godt krydret og smaksrik mat, og har forkjærlighet for det meksikanske kjøkken. Samtidig er det en matkultur som de aller fleste nordmenn kjenner til, selv om det for mange fortsatt begrenser seg til fredagstacoen og tex-mex. Vi vil vise at det er så mye mer å velge mellom, både hva gjelder maten og drinkutvalget. Blant annet vil vi ha mye fisk på menyen, og bruke lokale råvarer.

Konseptet er under utarbeidelse og de vil slett ikke røpe alle hemmelighetene, men de kan love at dette blir et bra supplement til en bydel som allerede har fått flere skjenkesteder bare det siste året.

Bygård fra 1907: Hanne Andersen studerer de gamle murveggene i bygården fra 1907. Mye arbeid gjenstår før restauranten «Taqueros» kan åpne dørene, men aller mest gleder hun seg til å starte egen sin arbeidsplass i Østbyen.

Dette er din fjerde satsing i bydelen (Ramp, Lobbyen, Mellomveien fra før, og nå Taqueros (red.anm). Er du Trondheims svar på Jan Vardøen?

–Hehe, det er ikke den verste sammenligninga det! Vi var tidligere inne på å be om et møte med han angående utviklingen av Østbyen, sammenlignet med Grünerløkka, der han i stor grad har bidratt til å bevare bydelens særpreg og egenart, men det ble med praten. Vi er ikke så opptatt av å bli målt etter hvem vi kan sammenlignes med, heller etter hva vi får utrettet i bydelen.

Ramp trakk seg for øvrig fra engasjementet i Lobbyen i januar i år, men har over halvparten av aksjene i Mellomveien pub. Taqueros er et uavhengig prosjekt.

Hvorfor Lademoen?

–Vi har alle tilhørighet på Østbyen, og har bodd her i store deler av livet. Det er en fantastisk bydel, både sosialt og kulturelt. Mange av de som bor her er lidenskapelig opptatt av utviklingen og det som skjer i bydelen. Dette ser vi særlig på måten de ulike næringsaktørene tilnærmer seg området og hverandre på. Bydelen avler samarbeid heller enn uenigheter, både hva gjelder beboere og næringsaktører. Taqueros skal for eksempel samarbeide med Mikrogartneriet (tidligere Hydrohagen) og Mellomveien.

Hvilke tanker har du dere om bydelsutviklingen i Østbyen?

–Vi er opptatt av å være med og bidra til at bydelen ikke utvikles på tross av oss som bor her, men heller i tråd med oss. Det bygges tusenvis av boenheter i området nå og det kommer stadig vekk nye serveringssteder. Det har etter hvert blitt et attraktivt område å bosette seg i. Før eller siden vil pengekåte investorer se mulighetene til å tjene penger i området, og da er det stor sjanse for at bydelen mister sin identitet og sjel. Plutselig har vi de samme kjedene på Østbyen som vi ser overalt ellers.

Partnere privat og på jobb: Stig Roar Staahl Gjerstadli (bak t.h) og kona Ingrid Marie Staahl Gjerstadli (foran t.h) er to av eierne av den nye meksikanske restauranten som er under utvikling i Mellomveien. Sammen med Øyvind Sarheim (bak t.v) og samboer Hanne Andersen (foran t.v) ser de frem til å skape et helt nytt restaurantkonsept i bydelen.

Hva må til for at bydelen kan bli «Trondheims Grunerløkka»?

–Vi ønsker en levende bydel, med engasjerte beboere og et godt utvalg av serveringssteder,  butikker og andre tilbud du ikke finner overalt ellers. Gjerne tatt initiativ til, og driftet av beboere i bydelen. Samtidig et godt samarbeid på tross av eventuell konkurranse. Attraktiviteten til området har økt, og vil fortsette og øke, dermed vil prisene på leilighetene også øke. Utfordringen blir å forhindre at det blir en bydel kun de med tykkest lommebok har råd til å bo i.

Les også: 

Disse gutta har skapt en grønn hipsteroase i Mellomveien

Lagre

Lagre