WikiLeaks-ansatt skulle ta tog til Trondheim. Nå er han meldt savnet

Nyheter: Den nederlandske WikiLeaks-medarbeideren Arjen Kamphuis er meldt savnet etter at han sist ble sett i Bodø 20. august.

– Det ble mottatt en savnetsak fra nederlandsk politi i helgen. Politiet i Bodø har startet innledende undersøkelser, sier operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt til NTB.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Meldt savnet

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag kveld at WikiLeaks på Twitter lørdag skrev at Kamphuis er meldt savnet av venner og kollegaer. Kamphuis beskrives som en kollega av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, sikkerhetsekspert og forfatter av en bok om informasjonssikkerhet for journalister.

Kamphuis forlot hotellet han bodde på i Bodø 20. august. Han skulle ta tog til Trondheim, der han hadde flybillett videre to dager senere, skriver WikiLeaks på Twitter.

– Vi er helt i oppstarten med innledende undersøkelser. Det er noen spor vi sjekker ut, men vi har egentlig ingen teori per nå, sier Bech til NTB.