Vollvik: Vi har merket feil, men det har også hele Norge gjort

Nyheter: Idar Vollvik erkjenner å ha pakket om munnbind, og at munnbindene har vært feilmerket. Han er likevel klar på at han ikke erkjenner straffskyld.

– Når det kommer til merking, har vi syndet. Men det har også hele Norge gjort. Du kan gå på apoteket og kjøpe munnbind du får i en papp-pose uten datomerking eller noe, men så er det vi som blir stilt i gapestokken, sier Idar Vollvik til TV 2.

Tirsdag morgen ble seriegründeren pågrepet av politiet, siktet for bevisst feilmerking av munnbind ment for medisinsk bruk. Dagen etter ble han løslatt, men han er fremdeles siktet i saken sammen med en annen person.

Har solgt flere millioner munnbind

Vollvik startet opp med å importere munnbind i februar-mars, og sier at han har solgt flere millioner munnbind, til flere titalls millioner kroner gjennom Ludostore.

Vollvik erkjenner overfor E24 å ha pakket om munnbind, men ikke straffskyld. Han mener «alle» pakker om munnbind.

– Altså å pakke om munnbind er ikke straffbart. Apotek, kjeder, og alle gjør det. Det er ikke noe feil i det. Det er merking vi har feilet på, sier han.

I en pressemelding Vollvik la ut torsdag ettermiddag understreket han at han har handlet i god tro.

– Vi mottok 19. august i år et parti med munnbind, hvor vi bestilte type 1 munnbind og ble fakturert for type 1 munnbind, men har muligens ikke mottatt det vi har bestilt. Disse munnbindene ble følgelig også solgt videre som type 1 munnbind, skriver Vollvik om munnbindene som nå er til testing for å få fastslått hva slags type det er snakk om.

– Unødvendig aksjon fra politiet

Overfor TV 2 utdyper han:

– Sakens kjerne er at av alle disse handlene vi har gjort, så kan det være vi ved ett tilfelle har fått levert ikke-medisinske munnbind. Da vi oppdaget at det var noe feil, så returnerte vi halvparten av dem, og begynte innhenting av dem vi hadde levert ut, sier Vollvik.

Han sier at det var på dette tidspunktet at politiet slo til.

 – Jeg mener det var en unødig aksjon.  Vi har samarbeidet, og dersom det viser seg at vi har gjort noe feil, så beklager vi det, sier han.

(©NTB)