– Prora eiendom trengte hjelp med proff ledelse og finansiering

Nyheter: Atmel-sjef Vegrad Wollan går inn på eiersiden i Prora Invest. I fjor kjempet selskapet for å unngå konkurs.

Prora Eiendom har for tiden to store prestisjeprosjekter under oppføring:  Verftsgata 2 (Adressesavisens nye hovedkvarter) og Munkvoll Gård.

Prora Eiendom har hatt som forretningsmodell å få med seg investorer, privatpersoner og selskaper til å finansiere prosjektene sine, mot lovnader om høy avkastning innen få år.

Eriksenfamilien i Prora eiendom stod på kanten av stupet i sommer da de i sommer inngikk en avtale om restrukturering av selskapet.

45 kreditorer hadde til sammen 330 millioner utestående. En del av avtalen var at kreditorene fikk 33 prosent av selskapet. Terje og sønnen Roger Eriksen beholder 67 prosent gjennom Prora Invest. Deres indirekte eierandel i Prora eiendom reduseres til rundt 40 prosent.

Sammen med Terje og Roger Eriksen og familien Svartskuren Sundal i Tønsberg går nå Atmel-direktør Vegard Wollan inn i et nyopprettet investeringsselskap, Prora Invest, som skal eie 67 prosent av Prora eiendom, skriver Adresseavisens papirutgave.

På kanten av stupet

– Jeg føler at vi har fått gjort en del av ryddejobben som måtte gjøres og at vi har hatt et godt samarbeidsklima, sier Vegard Wollan til Adresseavisens papirutgave, som sier at far og sønn Eriksen er godt team som er gode på gjennomføring av prosjekter:

– Men de har hatt behov for profesjonalisering når det kommer til ledelse og finansiering. Der har vi blitt enige om å gjøre en del ting, fortsetter Wollan.