Sender Marit inn i kampen for å kapre ski-VM til Trondheim

Nyheter: Marit Bjørgen (38) får en viktig rolle før det avgjøres hvem som får arrangere ski-VM i 2023. Trondheim girer ned og sender superstjernen inn i kampen.

Bjørgen reiser selv ned til FIS-kongressen i greske Costa Navarino der avstemningen skjer 17. mai. Hun reiser blant annet sammen med Guri Hetland, som har vært prosjektleder for Trondheims VM-søknad siden 2016. Hetland har også fungert som Marit Bjørgens manager siden 2010.

Bjørgen var selv 17 år da VM sist gang ble arrangert i Trondheim i 1997.

– Blir spennende

– Jeg ser fram til det. Det er litt spennende å se FIS-kongressen fra den siden. Det blir å stå på stand og forsøke å fiske noen stemmer. Det er jo det det handler om, sier Bjørgen til NTB.

– Jeg får prøve og smiske litt. Er det en plass vi kan skape en folkefest, så er det i Trøndelag. Det har vi vist mange ganger. Et VM i Trondheim kan nok bli som mesterskapet var i Holmenkollen, sier Bjørgen.

Jevnt

– Etter hva jeg har hørt er det 50–50 nå. Så en eller to stemmer til kan kanskje bidra positivt og få VM til Trondheim.

Trondheim ble slått av Oberstdorf i kampen om å arrangere mesterskapet i 2021. Denne gangen er det slovenske Planica som er hovedutfordrer. Planica har søkt en rekke ganger, og mange mener det er deres tur denne gangen.

Bjørgen har vært VM-ambassadør siden 2015. Også i de siste dagene fram mot 17. mai blir det jobben hennes å snakke positivt til FIS-representantene før de skal ta avgjørelsen om hvor VM i 2023 skal arrangeres.