Vinteren er ikke over i Trondheim, men i denne landsdelen er det meldt snøskredfare!

Nyheter: Det er ingen grunn til å finne fram sommerklærne ennå. Fire dager før 17. mai våknet vi til til snødekte gressplener. I Trondheim er det kun varslet noen få plussgrader de neste dagene.

I nordlige deler av landet er det fortsatt ventet mer snø, og flere steder er det vanskelige kjøreforhold og snøskredfare.

I Nordland og Troms er det ventet lokalt kraftige snøbyger onsdag.

Politiet melder om flere utforkjøringer og ber folk være varsomme.

– Et blikk ut vinduet er tilstrekkelig for å forstå at kjøreforholdene over det meste av distriktet ikke er å regne som sommerlige i dag. Det anmodes på det sterkeste til å kjøre etter forholdene. Meldes om flere utforkjøringer mange steder allerede. Vi har ingen å miste, melder Nordland politidistrikt på Twitter.

Det er fulle hus for tiden, og vi anbefaler sterkt å booke bord på forhånd! Dessverre må vi ofte avvise hyggelige gjester i døren. Ring oss mer enn gjerne, eller send en mail til booking@trollrestaurant.no 😃

Posted by Troll on Måndag 19. juli 2021

Kraftig snøfall

For Finnmark er det utstedt farevarsel om mye snø torsdag og fredag. Her ventes det lokalt kraftige snøfall og sterk vind. Snøen ventes å legge seg på veiene både i lavlandet og på fjellet. Det kan på det meste komme 10 til 25 centimeter snø i løpet av 24 timer.

Nord i Vestland og i Møre og Romsdal er snøskredfaren hevet til farenivå 3.

Varselet gjelder for Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre og Indre Fjordane, ifølge varsom.no.

(©NTB)