Forhåndsstemmingen åpner i dag, og et titall velgere sto i kø foran folkebiblioteket torsdag morgen for å avlegge sin stemme først.

Aller fremst elleve ivrige ungdommer fra AUF:

– Vi er her for å markere starten på valgkampen, men også for å minne folk på at det er viktig å benytte retten til å stemme. Stemmen du avgir skal gå til det partiet som du mener best kan kjempe for det som er viktig for deg, sier leder i AUF i Trøndelag Julie Hole, i en pressemelding.

De mener ikke overraskende at det er Arbeiderpartiet partiet som tar ungdom mest på alvor:

– Vi og Arbeiderpartiet mener det er viktigere at du får deg en læreplass,skoleplass og en jobb å gå til, fremfor å gi urettferdige skattekutt til de som har aller mest fra før, sier fylkeslederen.

Valgdeltakelsen blant unge har de siste årene tatt seg opp. Etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya gikk mange til stemmeurnene.

Image with visual paralax effect

Fra venstre: Vilde Håland, Roy Halley, Annette Skavhaug, Grete Johansen, Siv Ingrid Texdahl, Ingrid Resell Krogstad, Ronja Mørch Petersen, Vebjørn Gorseth, Julie Indstad Hole, Marianne Knudsen og Sandra Åberg Kristiansen.

– Terroren 2011 var et angrep på demokratiet, AUF og Arbeiderpartiet. Det beste motsvaret til terroristens handlinger er fremdeles i dag mer demokrati, sier Roy Halley som stemmer for første gang i år.

Han tror ungdom vil gå og stemme i dette valget.

– FrP og Høyre har ikke gjort nok for oss ungdom de siste fire årene. Jeg vil ikke at vi ungdom skal lide for at de rikeste skal få bli nullskatteytere. Det er så urettferdig, fortsetter Halley.

Ut på skolene

Nå skal AUF ut og treffe unge velgere. I Trondheim skal de besøke alle de videregående skolene og ut i skoledebatter mot de andre partiene.

– Det er like viktig å høre hva som er viktig for andre ungdommer, som det å fortelle hvordan vi skal gjøre deres hverdag bedre med Arbeiderpartiet i regjering, sier Hole.

PS: Forhåndsstemmingen varer frem til 8. september. Du trenger kun legitimasjon for å stemme.