Som forrige sesongs kvartfinalemøte går også onsdagens cupduell på Lerkendal. Aron Dønnum og Henrik Kjelsrud Johansen scoret for gjestene fra Oslo, mens Milan Jevtovic sto bak RBKs mål.

Til onsdagens oppgjør kommer Ronnys Deilas Vålerenga-mannskap med et ferskt eliteserietap for Odd i bagasjen. Tap ble det også hjemme i Oslo mot nettopp Rosenborg helgen før, til tross for at Vålerenga lenge hadde ett poeng i lomma.

Først fem minutter på overtid satte Issam Jebali inn vinnermålet for RBK. Det gjør Vålerenga-profilen Jonatan Tollås Nation revansjsugen.

– Det var veldig bittert måten det skjedde på, med tanke på at vi gjorde en såpass god kamp, men ikke fikk med oss noe. Nå skal vi i hvert fall opp til Trøndelag og få med oss et avansement, sier han til klubbens nettsider foran cupkampen.

Må vinne luftkampen

Nøkkelen til enda en cuptriumf på Lerkendal er han ikke i tvil om hvor ligger.

– Vi slapp inn tre mål på dødball mot Rosenborg i forrige uke. Først og fremst må vi luke bort dét og samtidig være litt tøffere i skallen både i egen og motstanderens boks, sier han – og tilføyer:

– Vi har slitt på dødball defensivt i det siste, for vi slapp inn på samme måte mot Odd. Klarer vi uavgjort eller å være best på dødball der oppe, er jeg ganske sikker på at vi vinner kampen.

Nation tror ikke serielederen fra Trondheim tar lett på cupduellen som venter.

– Rosenborg har nok respekt for oss etter kampen forrige søndag. Det er det ingen tvil om, sier han og varsler at det blir tøffe tak på Lerkendal.

– Vi dro opp der i fjor og spilte en krigekamp, med mange dueller og tok dem på innsats og tæl. Det kommer til å bli knalltøft der oppe, og vi vet at det alltid blir fysisk på Lerkendal, sier Vålerenga-forsvareren.

Glimt får revansj?

I onsdagens andre cupkvartfinale møtes Start og Bodø/Glimt, to lag som begge kjemper for å unngå nedrykk fra Eliteserien. Onsdagens kamp er i så måte et kjærkomment pusterom.

Søndag tok Start tre viktige poeng med 2-1-seier over nettopp Glimt på Aspmyra. Målscorer tror Adeleke Akinyemi at klubben kan nå cupfinalen.

– Det kan skje. I går var det få som trodde vi skulle vinne på bortebane, men vi gjorde det. Så det kan skje, sier angriperen til klubbens nettsider.

De to siste cupkvartfinalene spilles torsdag. Der møtes Lillestrøm og Bryne på Åråsen, mens Haugesund tar imot Strømsgodset.