Nyt helga: Trondheim får besøk av sola

Nyheter: Nyt helga med opphold og sol. Lavtrykkene vil trolig prege været til uken i Trøndelag.

– Frontene som kommer inn på Vestlandet, passerer ikke over fjellet i øst, men går derimot nordover mot Trondheim og Nord-Norge, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen i Meteorologisk institutt.
Sjekk været – time for time

Fredag er det varslet litt bygeaktivitet først på dagen som avtar, og så blir det fint resten av dagen på fredag og på lørdag. Søndag er det muligheter for regn igjen. Fronten som kommer inn mot Vestlandet lørdag kveld, skal sprekke litt opp, men det blir fortsatt nedbør i Trøndelag i løpet av søndagen, særlig da i ytre strøk.

Det blir mellom 10 og 15 grader på det varmeste på dagtid.

– Normalt

– Været er mer som normalt for sesongen, med lavtrykksaktivitet. Det er en forandring fra i sommer da det var tørt sør i landet. Nå er det mer som det samme gamle, at lavtrykkene inn fra vest beveger seg nordover, sier meteorologen.

Nord-Norge får mye av det samme været som Trøndelag neste uke med lavtrykksaktivitet.

Det gjelder også Vestlandet som får også et lite glimt av sol i helgen. Sørlandet og Østlandet får det beste været framover. Her er det varslet opp til 25 grader noen steder neste uke.

Våtere

Klimavakt og meteorolog Anne Solveig Andersen hos Meteorologisk institutt er i gang med månedsrapporten for august. Inntrykket så langt er at denne måneden er ganske normal, men mye våtere noen steder.

-I de byene jeg har sett på, har det nedbørsmessig enten vært på normalen eller en god del våtere, særlig i Nord-Norge og Vestlandet.

I Oslo og Kristiansand ligger nedbøren på omkring normalen eller litt lavere så langt i august. Oslo har omkring 60 prosent av normalen, sier Andersen.

De fleste byene ligger på 0,5 og 1,5 grader i pluss i temperaturavvik i forhold til normalen.