Rita i trøbbel: Venstre bryter med Ap i Trondheim

Nyheter: Arbeiderpartiets storkoalisjon i Trondheim har nå krympet ytterligere. Nå trekker Venstre seg ut av det lokale samarbeidet.

Ifølge Erling Moe, kommunalråd og leder i Venstres bystyregruppe i Trondheim, innebærer bruddet i praksis at han som kommunalråd forsvinner over på opposisjonens side av formannskapsbordet, sammen med Høyre, Frp og SV, skriver Adresseavisen.

På tide med et skifte

– For ett år siden sa jeg at det var på tide med et skifte etter 16 år med Ap. Det er fremdeles høyst nødvendig. Nå har vi bestemt oss for at vi bryter samarbeidet, og går i opposisjon fram mot valget, sier Erling Moe.
Venstre signerte den såkalte Granåsen-erklæringen, samarbeidsavtalen for partiene som styrer Trondheim, etter valget i 2015. I fjor brøt SV samarbeidet fordi Venstre gikk inn i regjeringen.

Ap samarbeider nå videre med MDG, KrF, Sp og Pensjonistpartiet.

– Nå har vi levert fire budsjetter sammen, og det er bare et knapt halvår igjen. Vi ønsker å tydeliggjøre Venstre fram mot valget, og gi velgerne et alternativ. Ap skal ikke kunne ta en «walkover» for fire nye år, sier Moe.
Han sier bruddet også handler om politikk:

Radikalt Ap

– Ap har beveget seg bort fra sentrum i løpet av perioden. De har valgt inn en LO-mann på andreplass og en AUF-er på tredje. Ap blir presset fra AUF, Rødt og LO. (Ordfører Rita) Ottervik har tapt på alle fronter. Hun har ikke fått inn sine folk, men sitter nå med et ganske radikalt LO og AUF, sier Moe.
(©NTB)