Vennegjengen drar fulle hus og gir pengene til kreftsyke

Nyheter: Sist storbandet fra Tyholt gjestet konsertscenen på Nedre Elvehavn var det ikke en ledig plass å oppdrive. Søndag er Sinco Orchestra igjen klar med sitt juleshow på Dokkhuset.

– Årets show er det femte i rekken og da må vi jo slå litt på stortromma. I år har vi invitert gjester som Ola Buan Øien fra «Too Far Gone», Saima Irén fra MGP, Ålve Moe fra TV2 og skuespiller Erik Bauck Bårdstu. Det hele syes som vanlig sammen av konferansier Viggo Valle fra NRK.

Musikkansvarlig i Sinco Orchestra Vegard Søbstad Myhre er godt fornøyd med årets gjesteartister.

– Det vil bli et allsidig show for alle de som gleder seg til jul men som gjerne vil ta en liten pustepause i alt førjulstresset. Det blir en skikkelig musikalsk rundreise fra «Bjelleklang», via Sinatra til Jussi Bjørlings «O helga natt». Og så blir det litt rock’n roll selvfølgelig.

For storbandet som ble stiftet i 2009 av en vennegjeng på Berg har et bredt repertoar.

– I og med at vi spiller i alt fra bryllup til firmafester er vi innom de fleste sjangere -swing, blues, jazz, latin, dixie, rock’n’roll og pop. Spilleoppdragene varier også – alt fra et par låter til flere timer.

Mange av medlemmene i Sirco Orchestra har utdannet seg innen musikk. Søbstad Myhre spilte i Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps før han tok bachelor i musikk ved HINT.

GJESTEARTISTER: Ola Buan Øien fra «Too Far Gone» er en av flere gjesteartister som opptrer på Dokkhuset på søndag.

-Felles for de fleste av oss er at vi vokste opp sammen og at vi spilte i Berg og Singsaker skolekorps. Det var i skolekorpset musikkgleden ble født, forteller Søbstad Myhre som i tillegg til å dirigere Strindheim skoles musikkorps også er musikklærer for flere korpsmusikere.

Viggo Valle fra blant annet «Påskelabyrinten» på NRK er konferansier under juleshowet på Dokkhuset

Alle som stiller opp på juleshowet gjør det gratis og overskuddet går til kreftavdelingen ved St Olavs Hospital.

– Vi håper mange har anledning til å sette av søndagen slik at vi kan gi et bra bidrag til St Olavs. Kanskje kan man gi hverandre en kveld ute som en liten førjulsgave. Under juleshowet sitter man rundt småbord og arrangementet har skjenkebevilling.