Varsler koronatilsyn ved privatskole i Trondheim

Nyheter: Utdanningsdirektoratet varsler koronatilsyn ved fire privatskoler

Utdanningsdirektoratet skal utføre koronatilsyn ved fire privatskoler i Bergen, Trondheim, Skien og Haugesund.

Direktoratet skal undersøke skolenes arbeid med å «planlegge for, informere om og følge med på problemstillinger som kan oppstå som følge av koronavirusutbruddet», skriver Bergensavisen.

Steinerskole

De fire skolene er Steinerskolen på Paradis i Bergen, Steinerskolen på Rotvoll i Trondheim, Haugesund International School og Grenland Kristne skole i Skien, skriver avisen.

– Vi fikk beskjed i går, men jeg har ingen kommentar, sier daglig leder Bjørn Rosland Norberg ved Steinerskolen på Paradis i Bergen til BA.

En lærer og to elever på ungdomsskolen har testet positivt ved skolen, og alle elevene på åttende, niende og tiende klassetrinn i grunnskolen er satt i karantene. Det samme gjelder første trinn på videregående på skolen.

Tema for tilsynene er skolenes arbeid med å fremme helsen, miljøet og tryggheten til elevene under koronautbruddet, opplyser Utdanningsdirektoratet.

– Skolene er valgt ut på bakgrunn av en samlet risikovurdering. Dette betyr at vi velger de skolene der vi mener sannsynligheten for brudd på regelverket er størst, skriver seniorrådgiver Doris Amland i Utdanningsdirektoratet i en epost til NTB.

Skolene blir bedt om å sende inn dokumentasjon, og direktoratet har også muligheten til å besøke skolene for å snakke med elever og ansatte.

(©NTB)