Varsler at de skal slutte å produsere monsterkylling

Nyheter: Nortura skal sette sluttdato for produksjonen av Norges mest solgte kylling.

Det store flertallet norske kyllinger er av rasen Ross 308, som er kjent for ekstremt rask vekst og stor brystfilét. Dyrevernalliansen har lenge arbeidet for å erstatte Ross 308 med kyllingraser som vokser litt saktere og har bedre helse.
Nortura har bestemt seg for å sette en sluttdato for produksjon av landets mest solgte kylling. Det skjer etter kritikk mot dyrevelferden.

Avsløringene av alvorlige brudd på dyrevelferden i produksjonen av slaktekylling i Sverige gjør at Nortura framskynder sine planer for å fase ut Norges mest brukte kyllinghybrid, skriver Nationen.

Prior

– Ja, vi vil sette en sluttdato for bruken av Ross 308, sier Kjell S. Rakkenes, en av Norturas direktører, til Nationen.

I alle matvarer som selges i butikker under varemerket Prior, brukes denne kyllingtypen i dag. Nortura selger i tillegg en mer saktevoksende art, Ranger, til restaurantmarkedet.

Rakkenes vil ikke gi noen eksakt sluttdato. Han sier flere praktiske problemer først må ryddes av veien.

– Vi er ikke der ennå. Vi må først gå i dialog med bønder som leverer, og kundene våre. Vi må ha en modell som ivaretar bonden og blant annet finne ut av hva som kreves av utbygging av nye kyllinghus i Norge for å klare en tilstrekkelig produksjon, sier han.